Rareş Bogdan explică eşecul PNL la parlamentare: „Imaginile cu acele băbuţe care nu purtau mască, scoase afară din biserică, ne-au făcut mult rău”

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a explicat motivele pentru care partidul pe care-l reprezintă s-a clasat pe locul 2 la alegerile parlamentare. Printre acestea, conflictul cu biserica şi închiderea restaurantelor.

18 ian. 2021, 17:23
Rareş Bogdan explică eşecul PNL la parlamentare: „Imaginile cu acele băbuţe care nu purtau mască, scoase afară din biserică, ne-au făcut mult rău”
Rareş Bogdan explică eşecul PNL la parlamentare

Rareş Bogdan explică eşecul PNL la parlamentare. Rareș Bogdan este de părere că unul dintre motivele pentru care PNL  a ieşit pe locul 2 la parlamentare îl reprezintă conflictul cu biserica.

Rareş Bogdan explică eşecul PNL la parlamentare: conflictul cu biserica

Invitat la Interviurile lui Cristoiu, europarlamentarul a spus că, în opinia lui, imaginile cu bătrânele scoase de jandarmi din biserici din cauza nepurtării măştii au făcut foarte mult rău partidului.

Am atras atenția în partid (privind conflictul cu biserica). Am spus că nu poate fi ignorată și nu putem în niciun caz să intrăm în conflict cu Biserica, trebuie să avem un dialog. Pe de o parte, PNL nu a sancționat prin reprezentanții din Guvern derapajele unor șefi din Jandarmerie, a unor jandarmi. Acele imagini ale unor băbuțe care purtau masca sub barbă sau sub nas sau nu aveau mască, trase afară din Biserică, ne-au făcut mult rău. Faptul că s-a păstrat deschis Palace din Iași și am închis cea mai mare procesiune a BOR, de Cuvioasa Paraschiva, a fost exploatat și ne-a adus un conflict. Plus, părerea mea, că Patriarhul Daniel este un om extrem de rational și îi cunosc pe majoritatea mitropoliților în mod direct, și știu că la o discuție cu aceștia, puteau să restabilească dialogul. Dar dialogul nu trebuia doar cu Biserica Ortodoxă. Ați văzut că reacții foarte dure a avut cultul Baptist sau cultul Penticostal. Lucrul ăsta a părut că e neimportant, dar România nu e Franța”, a explicat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan duminică, la emisiunea Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Citeste si Diana Şoşoacă cere permis de port-armă: „Sunt urmărită peste tot. Dacă am armă, mă apăr singură”

Închiderea restaurantelor, o măsură luată „pompieristic”

Şi închiderea restaurantelor a fost o măsură nepopulară, care a dus la scăderea scorului PNL. Rareş Bogdan acuză proasta comunciare publică şi măsurile luate pompieristic.

Dacă închidem complet trebuie să venim și cu măsuri, cum e cazul celor din HORECA, investitorilor de acolo, să trăiască. Adică un om care are credite, care are familie, chelnerii care lucrează acolo trebuie să aibă posibilitatea ca măcar pe 30% din totalul meselor din restaurant să poată să funcționeze. Vorbim de 400.000 de oameni afectați, vorbim de societăți comerciale, care, la fel au contribuit la scorul nostru. Noi, gândiți-vă că am intrat în anul 2020 cu 38-42%, în sondaje aveam 45%, și am încheiat cu 25%. Ceva s-a întâmplat. Costurile pandemiei le-a suportat exclusiv PNL, dar și pe o foarte proastă comunicare publică și pe măsuri luate pompieristic. Pentru că e greu să explici în spațiul public închiderea piețelor. În spațiul public a apărut că PNL închide piețele producătorilor români și păstrează deschise marile lanțuri de supermarketuri. Și-atunci s-a alimentat vechiul discurs PSD (…) Noi nu am știut să ieșim să explicăm că tot ceea ce facem, facem pentru a proteja viața cetățeanului român împotriva infectării”, a susținut europarlamentarul PNL.

„Dacă Guvernul nu l-ar fi trimis pe medicul de la Piatra Neamţ în Belgia, PNL era pulverizat”

Rareș Bogdan a făcut, de asemeneam referire la un moment care, dacă nu ar fi fost gestionat în mod corespunător de Guvern, ar fi putut arunca PNL în aer: incendiul de la Piatra Neamţ.

Citeste si Liviu Dragnea putea fi liber. Codrin Ştefănescu: Dacā ne votau toți cei pentru care ne-am luptat, alta era situația azi!

“Tot în timpul campaniei electorale a apărut o lebădă neagră care ne putea fi fatală, care ne-a dus în jos de la 32 la 27%, dar aia a fost și lovitura pe care a primit-o și PSD, care s-a remontat. Noi nu am mai putut să ne remontăm. Incendiul de la Piatra Neamț. Deși nu a avut loc într-un spital coordonat de Ministerul Sănătății sau într-un județ condus de un liberal – aia putea fi catastrofal pentru noi – a fost condus într-un județ condus de un baron roșu recunoscut, Ionel Arsene, spitalul fiind în subordinea lui Ionel Arsene, a contat că PSD era local la putere, că ministrul Sănătății era al PNL și lucrul ăsta ne-a lovit. Era paralela cu Colectiv. (…) Dacă atunci Ludovic Orban și Guvernul PNL nu ar fi luat măsura mutării în Belgia, la Bruxelles, a medicului care a sărit pentru a salva viețile unor bolnavi din acea secție, PNL era pulverizat, făceam sub 20%. Dacă omul murea, PNL nu lua 20%”, a mărturisit prim-vicepreședintele PNL la Interviurile lui Cristoiu.