Rareş Bogdan: „I-am spus lui Marcel Boloș să nu se comporte ca un contabil. Nu-l dăm afară, îl rugăm doar să fie liberal”

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a declarat că Marcel Boloș nu va fi dat afară de la Ministerul Finanțelor, dar că îl roagă doar să fie "liberal”.

18 iul. 2023, 23:39
Rareş Bogdan: „I-am spus lui Marcel Boloș să nu se comporte ca un contabil. Nu-l dăm afară, îl rugăm doar să fie liberal”

Rareş Bogdan spune că i-a sugerat lui Marcel Boloș „să nu se comporte ca un contabil, ci ca un liberal responsabil.”

Citește și Cristian Popescu Piedone, criticat pentru că a folosit apelativul „păpușă” în dialogul cu adolescenta însărcinată, vine cu explicații: „Așa le zic nepoatelor mele”

„I-am spus să nu se comporte ca un contabil, să se comporte ca un liberal responsabil. El este un liberal, este român, ştie interesul national al României, cunoaşte relaţiile noastre cu Comisia, ce se poate negocia sau nu şi nu cred că metoda elicopterul în care îi afectăm pe toi şi facem un talmeş-balmeş este una sănătoasă”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL, cu referire la negocierile cu Comisia Europeană privind scăderea deficitului şi măsurile fiscale care urmează să fie stabilite de Executiv.

Rareş Bogdan: „Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal”

Europarlamentarul PNL a exclus posibilitatea ca Marcel Boloș să fie eliminat din Guvern.

„Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal”, a afirmat Rareş Bogdan, despre nemulţumirile din partid faţă de modul în care ministrul Finanţelor negociază măsurile fiscale pentru atingerea ţintei de deficit.

În ceea ce privește informaţiile pe surse privind măsurile fiscale de majorare a taxelor şi impozitelor, Rareş Bogdan a arătat că a stat de vorbă cu mulţi colegi, din teritoru, ai judeţelor, ai filialelor, şi PNL nu va accepta să se distrugă capitalul românesc, proprietatea privată. „Nu vom acepta aşa ceva, cu toate riscurile din lume şi cred că trebuie să ne punem la masă, după această săptămână toridă şi să vedem care sunt măsurile cele mai puţin nocive”, a mai spus Rareş Bogdan.

Citește și Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Guvern cu reprezentanții primarilor: „Sunt un adept al descentralizării!”. Pentru ce cer bani edilii, în plin val de caniculă