Cristian Popescu Piedone, criticat pentru că a folosit apelativul „păpușă” în dialogul cu adolescenta însărcinată, vine cu explicații: „Așa le zic nepoatelor mele”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a avut o primă reacție după scurta interacțiunea de ieri cu o adolescentă însărcinată dintr-un centru social, pe care Centrul FILIA a catalogat-o ca fiind "nepotrivită".

18 iul. 2023, 19:53
Cristian Popescu Piedone, criticat pentru că a folosit apelativul „păpușă” în dialogul cu adolescenta însărcinată, vine cu explicații: „Așa le zic nepoatelor mele”

Cristian Popescu Piedone a spus că nu vede nimic nepotrivit în modul în care i-a vorbit adolescentei, atunci când a întrebat-o „ce faci, păpușă?”.

Piedone a spus, la Digi 24, că i s-a adresat adolescentei cu apelativul „păpușă” pentru că așa le spune și nepoatelor sale.

Moderatoarea tv i-a amintit că a mers la respectivul centru social în calitate de primar, nu de bunic, iar primarul i-a răspuns că „Da, în calitate de primar, bunicul acelor insituționalizați”.

Citește și „Ce faci, păpușă?”. Cristian Popescu Piedone, în centrul unui scandal. FILIA l-a criticat dur pentru modul în care i-a vorbit unei adolescente însărcinate

Întrebat dacă consideră că a greșit cu ceva, primarul Sectorului 5 a răspuns: „Nu”.

În plus, clipul video cu adolescenta de 15 ani însărcinată a apărut pe pagina de Facebook a primarului fără ca identitatea ei să fie protejată. Piedone a spus că cel care a postat imaginile pe Facebook fără a blura imaginile va fi sancționat

„Mi-a zis să nu o filmez, i-am zis: „ce faci, păpușă?”, am apelat-o cu apelativul păpușă, nicidecum să o jignesc, păpușă le zic nepoatelor mele. Probabil la montaj cel care a montat a uitat să blureze. Își va privi sancțiunea pentru neblurare”.

Cristian Popescu Piedone, eliberat de curând din închisoare, după ce a fost achitat în dosarul Colectiv, a mers în control la Centrul de primire în regim de urgență „Cireșarii II” și a postat imagini cu o adolescentă de 15 ani despre care a spus că e însărcinată și că l-a demis pe șeful centrului.

Filmarea începe cu mai mulți minori care îl iau în brațe pe Piedone. Primarul intră apoi în clădire și se întâlnește cu angajate și cu o adolescentă de 15 ani.

Citește și Piedone își continuă acțiunile în sectorul 5. Primarul a dispus igienizarea apartamentului unui bătrân cu probleme grave: ”Zici că e castelul lui Dracula!”