Rareş Bogdan îi ia apărarea premierului Cîţu în disputa cu USR PLUS: „Programul Anghel Saligny nu este cu dedicaţie, nu-şi face Cîţu balconul din el. Râd şi curcile!”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, le transmite celor de la USR-PLUS faptul că Programul ”Anghel Saligny” este unul pentru dezvoltarea comunităților locale, nu un program cu dedicație pentru cineva.

01 sept. 2021, 14:57
Rareş Bogdan îi ia apărarea premierului Cîţu în disputa cu USR PLUS: „Programul Anghel Saligny nu este cu dedicaţie, nu-şi face Cîţu balconul din el. Râd şi curcile!”

Rareş Bogdan intervine în scandalul dintre premierul Cîţu şi USR PLUS, cei din urmă susţinând că programul de investiţii Anghel Saligny este o altă formă a faimosului PNDL şi că prim-ministrul ar intenţiona să-şi câştige susţinători din rândurile primarilor PNL alocându-le fonduri.

”Am văzut speculațiile că totul ar fi necesar sau condiționat de bătăliile din USR-PLUS. Am văzut speculații conform cărora electoratul nostru este mai sensibil la dezvoltare, în timp ce electoratul USR-PLUS este sensibil la problemele de justiție. Nu este adevărat! Electoratul nostru este preocupat atât de dezvoltare, cât și de justiție. Din păcate, deja s-a produs o radicalizare a electoratului liberal, oameni care ne reproșează faptul că ne-au susținut, că au ieșit din case la minus 15 grade să ne susțină și sunt oameni care acum așteaptă măsuri din partea noastră.

Dacian Cioloş AMENINȚĂ cu ieşirea de la guvernare, după manevra lui Cîţu: „Colegii noştri se vor retrage din Guvernare”
Programul ”Anghel Saligny” nu este făcut cu dedicație pentru cineva, că nu-și face domnul Cîțu balconul de la el de acasă.  Dar nu vreau să cred că cineva se poate opune unui program de investiții de 50 de miliarde, adică 10 miliarde de euro. În România, 57% din localități au nevoie de canalizare, 29% nu au apa curenta, 65% nu au rețele de gaze.

Rareş Bogdan: „România are nevoie de modernizare. USR PLUS se opune unui program de investiţii”

Există încă 20.000 de kilometri km de drumuri județene nemodernizate. Există peste 30.000 de drumuri comunale încă de pământ!

România are nevoie de modernizare. Am venit la guvernare sa dezvoltam România, să nu uităm asta. Am venit să facem investiții.

De 2-3 săptămâni, premierul Florin Cîțu stă de vorbă cu cei din USR-PLUS pentru a trece acest proiect. Dacă cei de la USR-PLUS amenințau cu ieșirea de la guvernare pentru scandalurile de la ANRE, de la Ape sau alte scandaluri, inclusiv eu îi susțineam, dar ei se opun unui program de investiții”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

Citeşte şi: Mihai Tudose o face praf pe Raluca Turcan: „Ministrul muncii nu ştie cum o cheamă, ministrul finanţelor nu ştie cu salariul, Cîţu nu ştie cât e pâinea”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a precizat că programul de investiţii Anghel Saligny este o urgenţă naţională, iar Guvernul Cîţu va investi 50 de miliarde de lei în drumuri, gaze, apă şi canalizare. Liberalul a adăugat că a mai exista un moment în care USR PLUS nu mai voia să guverneze, iar rezultatul a fost dificil pentru aceştia. „Ce faceţi, băieţi? Nu vedeţi pădurea de copaci? Râd şi curcile! Nu e momentul să ne cântărim, trebuie să muncim!”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

„Am promis că modernizăm şi reformăm România. Am promis investiţii. Să nu uităm că oamenii au aşteptări. Cum să ieşi de la guvernare acum? Asta aşteaptă românii, lipsa răspunderii guvernanţilor? Programul „Anghel Saligny” este vital pentru modernizarea României, cum să-l blochezi?? Îl rog pe domnul Dacian Cioloş să privească în viitorul imediat al unei eventuale ieşiri de la guvernare. Ce vor spune oamenii? A mai existat un moment când partenerii noştri au refuzat să guverneze, iar rezultatul a fost dificil pentru ei. Acum nu e loc de discuţii, programul „Anghel Saligny” este URGENŢĂ NAŢIONALĂ!! Guvernul Cîţu va investi 50 de miliarde de lei în drumuri, gaze, apă şi canalizare! 50 de miliarde pentru dezvoltare, oameni buni!! Lăsaţi porţiuni din ţara asta în întuneric? O lăsaţi în noroi? Alungaţi alte milioane de români din ţară??”, a scris Rareş Bogdan, miercuri pe Facebook.

El i-a întrebat pe cei de la USR PUS dacă nu văd pădurea de copaci şi faptul că atâtea localităţi au probleme cu apa curentă, reţelele de gaze naturale şi canalizare.

„57% dintre localităţi nu au canalizare. 29% dintre localităţi nu au apă curentă. 69% dintre localităţi nu au reţele de gaze naturale. Sunt 20.000 de kilometri de drumuri judeţene nemodernizate, şi 27.000 de kilometri de drumuri comunale la pământ! Ce faceţi, băieţi?? Nu vedeţi pădurea de copaci? Râd şi curcile! Nu e momentul să ne cântărim, trebuie să muncim! Sau nu ştiţi cine a fost Anghel Saligny? A fost un pionier al ştiinţei construcţiilor, recunoscut la nivel mondial! Invenţiile sale, soluţii unice, funcţionează pe toată planeta. Saligny nu e un pod, ci un simbol al modernizării! Programul pe care-l contestă partenerii noştri este primul de o asemenea amploare şi are capacitatea de a reforma din temelii infrastructura României. Şi e doar primul program de acest fel asumat la Florin Cîţu. Sau asta e problema?”, a conchis eurodeputatul PNL.

Şedinţa de Guvern a fost supendată temporar miercuri după ce premierul Florin cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul Anghel Saligny dedicat comunităţilor locale, respectiv primăriilor, ceea ce a provocat nemulţumirea USR PLUS. Premierul Florin Cîţu a afirmat că proiectul legat de programul Anghel Saligny va trece şi nu au fost discuţii în şedinţa Executivului în care Dan Barna să fi ameninţat cu ieşirea USR PLUS de la guvernare. Liderii USR PLUS acuză PNL şi în special pe premierul Florin Cîţu de încălcarea protocolului de funcţionare a coaliţiei, care prevede că agenda guvernului şi procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru împreună cu vicepremierii, a precizat surse din conducerea USR PLUS pentru News.ro.