Rareş Bogdan îl ameninţă pe Ludovic Orban: „Va avea un contracandidat foarte puternic!”. Război în PNL
17 mai 2021, 12:07
Rareş Bogdan îl ameninţă pe Ludovic Orban: „Va avea un contracandidat foarte puternic!”. Război în PNL

Rareş Bogdan îl ameninţă pe Ludovic Orban. Prim-vicepresedintele PNL a declarat, luni, ca Ludovic Orban va avea cu siguranta un contracandidat „foarte puternic” pentru sefia partidului, adaugand ca Florin Citu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu si Robert Sighiartau s-ar putea numara printre optiuni.

Rareş Bogdan îl ameninţă pe Ludovic Orban

„Primul lucru intr-un Congres, intr-o batalie este sa ai o retorica buna, retorica invingatorului. Mai e mult pana departe. Il asigur cu simpatie pe Ludovic Orban ca va avea contracandidat si va avea unul foarte puternic. (…) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez in echipa castigatoare. (…) Suntem partid liberal, este normal sa existe competitie, cred ca nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-si doreste sa existe un singur candidat, sunt absolut convins ca va exista minim un contracandidat, daca nu chiar doi. Exista oameni foarte buni in PNL care vor intra intr-o competitie directa, frumoasa cu Ludovic Orban si cel mai bun dintre ei va castiga. Este si Florin Citu o optiune, si Emil Boc o optiune, este si Ilie Bolojan si Dan Motreanu, este si Robert Sighiartau o optiune, avem mai multe optiuni. Eu am spus-o ca sa nu existe niciun fel de speculatie – voi intra pe pozitiile doi-trei in echipa castigatoare”, a afirmat Rares Bogdan, inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

Acesta a amintit ca, in prezent, 11 filiale ale PNL au conduceri interimare, iar alegerile ar trebui organizate cat mai curand cu putinta, cu analiza rezultatelor scrutinelor din ultimii ani. „Cred ca, in functie de ce hotaraste Biroul Executiv National, Biroul Permanent, vom lua o decizie, dar astazi nu cred ca trebuie sa ne concentram pe alegerile din PNL. Parerea mea este ca trebuie sa ne concentram pe iesirea din pandemie, pe gestionarea vaccinarii (…) si pe masurile de relaxare economica si pe implementarea PNRR, dupa asta putem sa ne gandim si la Congres. Romanii nu cred ca asta isi doresc astazi sa vada o batalie interna la nivelul PNL, ci sa vada cum gestionam iesirea din pandemie si venirea cu masuri economice pentru romani”, a sustinut Rares Bogdan.

Ludovic Orban, singurul candidat oficial la şefia PNL: Cartea mea de vizită este cunoscută de toţi colegii mei şi este un argument puternic

Congresul PNL, în jur de 15 septembrie

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis luni colegilor din Biroul Executiv (BEX) al partidului că și-ar dori ca congresul la care va fi aleasă noua conducere să aibă loc în jurul datei de 15 septembrie. Orban le-a mai spus liderilor partidului că săptămâna viitoare, la viitoarea ședință a BEX, va convoca Consiliul Național, adică organismul de conducere care stabilește data congresului PNL, potrivit statutului. Dacă data congresului e în jur de 15 septembrie, trebuie ca procesul de alegeri interne în filialele județen să aibă loc până la acel moment, adică pe parcursul lunii august cel târziu. „Congresul trebuie sa fie un festival al democrației. PNL trebuie să rămână coerent, să puna în practică programul de guvernare”, a spus Orban în ședința BEX.