Ludovic Orban, singurul candidat la şefia PNL: Cartea mea de vizită este cunoscută de toţi colegii mei şi este un argument puternic

Ludovic Orban a venit cu anunţul mult aşteptat. Fostul premier a declarat că va candida pentru un nou mandat, la alegerile interne din acest an.

15 mai 2021, 17:39
Ludovic Orban, singurul candidat la şefia PNL: Cartea mea de vizită este cunoscută de toţi colegii mei şi este un argument puternic

Ludovic Orban, singurul candidat la şefia PNL.  Acesta spune că are o carte de vizită care este un argument puternic în faţa colegilor de partid”.

Ludovic Orban, singurul candidat la şefia PNL: Cartea mea de vizită este cunoscută de toţi colegii mei şi este un argument puternic

„Candidez cu o carte de vizită care este cunoscută de toţi colegii mei şi care este practic un argument puternic pentru a putea să mă prezint în faţa colegilor mei cu un proiect pe următorii patru ani de zile, care să permită PNL să realizeze pentru România tot ceea ce a promis.

Congresul înseamnă alegeri în tot partidul, la toate nivelele. Peste tot vom avea conduceri legitimate prin vot în urma conferinţelor la nivel local, judeţean şi ulterior în urma congresului”, a declarat sâmbătă Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău.

Ludovic Orban s-a aflat sâmbătă în judeţul Sălaj, fiind însoţit de preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode şi de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Cei trei au vizitat, care au fost însoţiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, şantierul Autostrăzii Transilvania şi Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

„În afara obiectivelor de investiţii pe care le-am vizitat am avut o întâlnire cu colegii din PNL, reprezentanţii noştri în administraţia locală, şi am discutat subiecte importante privitoare la proiectele de dezvoltare ale judeţului Sălaj, proiectele de dezvoltare în comunităţile locale, care sunt conduse de primari liberali şi mai ales posibilitatea de a obţine resurse pentru a putea finaliza aceste proiecte de dezvoltare la nivel judeţean şi local”, a declarat la final Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre cazul în care e implicat liderul USR. Orban spune că nu cunoaşte detalii despre documentele transmise către DNA de către Departamentul de Luptă Antifraudă cu privire la proiectele pe fonduri europene în care apare numele vicepremierului Dan Barna. Orban consideră că ”nu e cazul să vorbim de mai mult decât de ceea ce s-a întâmplat” şi subliniază că „dacă DNA dispune măsuri ca începerea urmăririi penale sau trimiterea în judecată, evident că urmează fiecare să ia deciziile legate de acest subiect”.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre elaborarea PNRR: „Sigur că au fost observaţii şi întrebări, este un plan supus îmbunătăţirii”
„Hai să clarificăm, ca să vedeţi că sunt un om obiectiv. Ştiţi că am avut în partid problema fostului ministru Costel Alexe, pe care mi s-a cerut în repetate rânduri să îl suspend din partid. Domnul Costel Alexe nu a avut calitatea de inculpat până la decizia de suspendare. Deci a avut doar calitatea de suspect. Dacă nu începe urmărirea penală – deşi, conform statutului, în mod normal trebuie să fie trimis în judecată ca să se poată dispune o măsură – în mod evident, nu se pot dispune astfel de măsuri. Acolo despre ce e vorba? Este vorba de faptul că o instituţie a statului care funcţionează într-un cadru european, respectiv Departamentul de Luptă Antifraudă, a trimis nişte documente la DNA. Asta nu înseamnă că Dan Barna ar fi săvârşit vreo infracţiune, asta nu înseamnă că are un dosar penal. Sunt trimise nişte documente pe baza informaţiilor transmise de presă. Eu, personal, nu cunosc şi nu am niciun fel de informaţii despre acest subiect şi mi se pare normal să fie aşa, să nu am informaţii despre acest subiect. Sunt transmise nişte documente. Acum ele probabil vor fi date unui procuror care va studia aceste documente şi va dispune. Nu cred că e cazul să vorbim de mai mult decât de ceea ce s-a întâmplat şi anume că s-au transmis nişte documente legate de derularea unor proiecte pe fonduri europene de la DLAF la DNA. Dacă DNA dispune măsuri ca începerea urmăririi penale sau trimiterea în judecată evident că urmează fiecare să ia deciziile legate de acest subiect”, a afirmat preşedintele PNL Ludovic Orban sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Consiliului Judeţean Sălaj.

Citeşte şi: Alin Tişe, atac dur la Ludovic Orban în timpul vizitei la Cluj: Oameni inferiori politic vin sa se laude cu munca noastră și sa o dea exemplu