Rareș Bogdan îl susține pe Ciucă în funcția de premier: „E o soluție optimă pentru situația din România”

Rareș Bogdan a declarat pentru Romania TV că îl susține pe Nicolae Ciucă, actualul Ministru al Apărării Naționale în cadrul Guvernului României, în funcția de premier al țării.

21 oct. 2021, 14:20
Rareș Bogdan îl susține pe Ciucă în funcția de premier: „E o soluție optimă pentru situația din România”

Rareș Bogdan a declarat pentru Romania TV că îl susține pe Nicolae Ciucă, actualul Ministru al Apărării Naționale în cadrul Guvernului României, în funcția de premier țării.

„Nicolae Ciucă e un om care noi considerăm că în acest moment e o soluție optimă pentru situația din România.
Guvernul Cîțu a gestionat situația, chiar și în ciuda iresponsabilității de care a dat dovadă USR, au părăsit guvernarea într-un moment critic pentru România.

Aveam nevoie de un om care să asigure stabilitatea. PNL a ales să nu intre în spirala orgoliilor politice generată de PSD și AUR. Invităm toate partidele și reprezentanții lor să ne urmeze în acest demers. Pentru a putea merge mai departe e nevoie să trecem cu bine peste pandemie

Trăim vremuri complicate. Nu e timp să ne jucăm, sunt situații care amenință sănătatea acestei populației.”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Liderul PNL a mai declarat că nu exclude o negociere cu USR și a menționat că morții de Covid nu sunt responsabilitatea liberarilor.
„Noi considerăm că toate partidele sunt invitate. Discutăm cu toții, inclusiv cu USR. mai puțin cu AUR și PSD. Vi se pare că AUR e responsabil, atâta timp cât conduce campania antivaccinare? Cei de la PSD nu au venit nici azi, nici la consultările de data trecută cu o propunere de premier. Morții de Covid nu sunt responsabilitatea PNL” a conchis Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan, apel la sistemul medical privat: „E un moment în care să înţeleagă că trebuie să facă şi ei un efort”

Rareş Bogdan a transmis proprietarilor de spitale private să nu observe de pe margine lupta sistemului de sănătate cu valul 4 al pandemiei de Covid, cel mai grav de până acum, în condiţiile în care şi acestea încasează fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„Vreau să fac un apel. Îi rog inclusiv pe cei care primesc bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, fiind proprietari de spitale private, şi care nu au dat un pat pentru ajutor în COVID, să înţeleagă că e un moment pentru România în care trebuie şi ei să facă efort, nu doar sistemul public. Iar managerii de spitale care se opun trecerii, după modelul valului 1 şi 2, ca spitale COVID sau măcar ca secţii COVID, să înţeleagă că România are nevoie de un efort colectiv şi să nu stea departe de zona COVID”, a declarat Rareş Bogdan, miercuri seară, la Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 14 octombrie, 15.733 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 3.119 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 382 de persoane au decedat. Au fost raportate 8 decese anterioare acestei perioade. La ATI sunt internaţi 1.676 de pacienţi cu COVID-19. 451 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 35 dintre ei fiind la ATI.