Rareș Bogdan, împotriva pragului de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu votat de senatori: „Nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare”

Rareș Bogdan a afirmat că nu susține pragul de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu, votat de senatorii liberali.

29 mart. 2023, 19:51
Rareș Bogdan, împotriva pragului de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu votat de senatori: „Nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare”

Modificarea Codului Penal în sensul introducerii unui prag de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu a fost votată, miercuri, de toți senatorii PNL prezenți în sală.

„Să fie limpede, PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!”, a declarat Rareș Bogdan.

Citește și Rareș Bogdan, despre scandalul banilor pentru fermieri: ”Daea trebuie să verifice din nou stocurile României”

Europarlamentarul liberal le cere „imperativ” reprezentanților din Camera Deputaților să corecteze varianta votată de dimineață în camera superioară.

Rareș Bogdan: „Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile”

„De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare! Valoarea de referință de 250.000 de lei vine din zona legislației care reglementează evaziunea fiscală. Trebuie spus foarte clar, însă, că orice faptă sub valoarea pragului, oricare va fi limita stabilită în Camera Deputaților, constituie contravenție și se sancționează cu amendă și recuperarea integrală a prejudiciului.

Acum 5 ani am ieșit în stradă, alături de milioane de români, pentru a protesta împotriva OUG 13. Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate atunci!

Marți, în primul BPN al partidului, vom lua și o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Camera vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, a transmis Rareș Bogdan.

Citește și Rareș Bogdan îl ironizează pe Bogdan Aurescu, direct de la reședința lui Trump din Florida. Postarea a fost ștearsă rapid de pe Facebook