Rareş Bogdan: „În România, dacă eşti un om obişnuit și nu ai bani, cunoştinţe, uşi deschise la timp, mori cu zile”

Rareş Bogdan a salutat pe pagina sa de Facebook decizia Parlamentului European de a înfiinţa o comisie care să elaboreze o strategie europeană pentru combaterea cancerului.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 17:01
Rareş Bogdan: „În România, dacă eşti un om obişnuit și nu ai bani, cunoştinţe, uşi deschise la timp, mori cu zile”

Europarlamentarul Manfred Weber a declarat marţi că PPE, grupul parlamentar din Parlamentul European pe care îl prezidează, a propus şi a militat pentru înfiinţarea unei comisii în interiorul Parlamentului European, care să elaboreze o strategie unitară la nivel european pentru combaterea cancerului.

„Împreună putem crea un plan european pentru combaterea cancerului, o strategie europeană pentru prevenirea oncologică și o strategie europeană pentru depistarea timpurie. Cu această comisie specială, dorim să oferim un nou impuls la cercetarea oncologică și sunt mândră că sunt printre inițiatorii săi”, a declarat Ewa Kopacz, Vicepreşedintele Parlamentului European.

Rareş bogdan a salutat decizia printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„O strategie coerentă de prevenire a cancerului este cu adevărat o inițiativă pentru oameni. Nu prostii și veleități, ci ceva concret pentru oameni. România conduce în topul european al mortalității cauzate de cancer, iar motivul îl cunoaștem cu toții: lipsa prevenției, depistarea tardivă. În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu zile. Știți asta, n-am descoperit eu apa caldă. Sunt atâtea drame încât trebuie să fii de fier să nu te doară sufletul.”, a scris fostul realizator TV.