Rareş Bogdan intervine în criza minerilor din Valea Jiului: „Fără proşti sau hoți în poziții de management”

Rareş Bogdan intervine în criza minerilor din Valea Jiului. Europarlamentarul trage un semnal de alarmă şi cere depolitizarea instituţiilor statului.

22 feb. 2021, 16:44
Rareş Bogdan intervine în criza minerilor din Valea Jiului: „Fără proşti sau hoți în poziții de management”
Rareş Bogdan intervine în criza minerilor din Valea Jiului: "Fără proşti sau hoți în poziții de management"

Rareş Bogdan se arată sensibilizat de criza minerilor din Valea Jiului. Europarlamentarul cere depolitizarea instituţiilor statului şi cere ca „toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit să fie îndepărtați și trasi la răspundere”

Rareş Bogdan: Fără clientelism politic si fără management clientelar

Prim-vicepreşedintele PN a publicat o fotografie de la protestul ortacilor cu un copil care are scris pe o pancartă următorul mesaj: „Hoților. Dați salariul la tati că am nevoi!”.

„Semnal de alarma. Pancarta care ne obliga! Toți cei conectați la rețelele de interese din jurul marilor companii din minerit trebuie îndepărtați și trasi la răspundere. Fără clientelism politic si fără management clientelar in CNLO, CNH și celelalte Companii ale statului roman. Performanța și Profesionalism. Fără prosti sau hoți in poziții de management”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Premierul Florin Cîţu anunţă că nu va permite o nouă Mineriadă: Nu în mandatul meu

Reamintim că sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. De asemenea, minerii blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă că intră în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

O nouă rundă de negocieri este programată să aibă loc luni la București, la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Am discutat cu colegii mei care se află în subteran şi mi-au transmis că cel puţin 10 dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei, de luni, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile”, a declarat duminică preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn, citat de Agerpres.

Citeşte şi Liderii AUR se bat în piept că au fost la minerii din Lupeni înaintea Dianei Șoșoacă: Din decenţă, nu ne-am filmat sau fotografiat alături de ei!

Suma necesară pentru plata la zi a restanțelor băneşti – salarii, tichete de masă şi transportul la locul de muncă – este de circa 18 milioane de lei, potrivit aprecierilor făcute de directorul general al CEH, Samuel Dioane.

Starea de sănătate a celor aproximativ 70 de mineri autoblocaţi în subteranul Minei Lupeni este monitorizată de salvatorii mineri, care sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie.