Rareş Bogdan l-a sunat pe ministrul Lucian Bode, deranjat de modul în care jandarmii au intervenit într-un local în care lua masa cu familia: Sunt civil şi vreau să trăiesc printre civili

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan l-a sunat în weekend pe colegul său de partid Lucian Bode, ministrul de Interne, pentru a reclamat modul în care jandarmii au intervenit într-un local din Bucureşti în care politicianul lua masa alături de familie. "Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam poliţit, militar sau sereist. Sunt civil şi vreau să trăiesc printre civili”, a declarat europarlamentarul Rareş Bogdan, după şedinţa conducerii liberalilor.

17 mai 2021, 14:57
Rareş Bogdan l-a sunat pe ministrul Lucian Bode, deranjat de modul în care jandarmii au intervenit într-un local în care lua masa cu familia: Sunt civil şi vreau să trăiesc printre civili

Rareş Bogdan s-a arătat deranjat de prezenţa unor jandarmi în uniformă în weekend la o terasă din Bucureşti la care politicianul lua masa alături de familia lui.

„Eram cu familia pe terasă. Eu înţeleg foarte bine şi susţin total forţele de ordine şi respectarea regulilor. Mi-aş dori foarte mult, spre exemplu, ca forţele de ordine să fie prezente vineri, sâmbătă, în anumite locuri din Bucureşti sau de pe Litoral, unde restaurantele se transformă în cluburi. Acolo ar trebui să intre, să intre în modalitatea în care au făcut-o în anumite locuri din Bucureşti. Adică, e normal să fie DSP, e normal să fie organele de control să verifice acete, număr de mese, dacă sunt respectate regulile pandemiei, dar nu văd de ce într-un loc unde se află oameni cu familiile, cu copiii trebuie să vină în uniformă. Dacă voiam să mănânc alături de oameni în uniformă, mă făceam poliţit, militar sau sereist sau altceva. Sunt civil şi vreau să trăiesc printre civili”, a povestit europarlamentarul Rareş Bogdan, după şedinţa conducerii liberalilor.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îl ameninţă pe Ludovic Orban: „Va avea un contracandidat foarte puternic!”. Război în PNL

Eurodeputatul PNL afirmă că jandarmii puteau să stea în parcare, iar dacă cineva era recalcitrant, atunci puteau fi chemaţi.

„Îi respect pe poliţişti, dar puteau să stea în parcare, iar dacă cineva era recalcitrant, respectiv şefii localurilor nu prezentau documente atunci puteau veni din maşinile respective. Mie mi s-a părut intimidare nu pentru noi neapărat, ci pentru ei. În pandemie regulile pentru HoReCa au fost înfiorătoare. (…) Acum cei din Horeca trebuie ajutaţi. Noi suntem partid liberal, susţinem iniţiativa privată cu capital autohton. Poate oamenii au rămas cu ideea că sunt anul trecut şi era normal să intre în condiţiile acestea”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Rareş Bogdan dă de pământ cu Nicuşor Dan. „Să înveţe că nu mai e singur pe teren. Nu e un loc al orgoliilor”

Întrebat dacă are ceva să-i reproşeze ceva ministrului Internelor Lucian Bode, Rareş Bogdan a răspuns că „nu am să-i reproşez nimic”.

„Doar l-am rugat pe dânsul, pe dl Despescu şi noului şef al Poliţiei Române să le explice celor din subordine că pot fi extrem de eficienţi când sunt derapaje noaptea, dacă nu le ştiu ei, o să le spun eu unde, şi să încerce să vină cu mai puţin în uniforme pe terasele din Herăstru sau din Bucureştila ora 14.00. (…) Am vorbit aseară cu dl. Bode, de două ori. O să vorbesc cu el fără probleme”, adaugă Bogdan.


loading...
Partenerii noștri