Rareş Bogdan: „Mergem pe varianta Ludovic Orban. Exclus altă variantă!”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că Ludovic Orban pregătește o adevărată lovitură de teatru!

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 19:47
Rareş Bogdan: „Mergem pe varianta Ludovic Orban. Exclus altă variantă!”

„Este o situaţie complexă şi complicată. Ludovic Orban se va prezenta cu o majoritate, având de partea noastră USR și PMP, o bună parte din ALDE și demisionari din Pro România și, probabil, UDMR, care a spus că nu participă la o guvernare cu PSD”, a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a fost ironic la adresa propunerii USR de a-l desemna premier pe Dacian Cioloş. „Cand au fost chemati au fugit de guvernare ca dracu de tamaie. Noi ne-am sumat si en asumam. Stim cat de important este pentru romani. Vreaus a cred ca nu se afla Barna intr-o perioada buna si mai face greseli. L-as sfatui sa isi ia un consultant”

„Noi vom propune un premier în persoana lui Ludovic Orban care se va prezenta la Cotroceni cu o majoritate constituită în jurul Partidului Naţional Liberal, având de partea noastră atât USR şi PMP cât şi foarte probabil având de partea noastră demisionari din Pro România, respectiv parţial ALDE, probabil nu integral – am văzut declaraţia domnului Tăriceanu – dar cu siguranţă o bună parte din ALDE se va alătura demersului nostru cum au făcut-o şi în noiembrie anul trecut, atunci când am învestit Guvernul Orban. Şi, de asemenea, foarte probabil UDMR, care a anunţat că nu participă la o eventuală guvernare alături de PSD”, a declarat Rareş Bogdan la România TV.

Şi liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Florin Roman, a declarat miercuri seara că va susţine în faţa colegilor săi ca la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis propunerea de premier a liberalilor să fie Ludovic Orban.

„Mâine vom avea o şedinţă la ora 9,30 în care vom stabili acest lucru. Eu, în calitate de lider de grup, voi propune colegilor mei ca prim-ministru pe Ludovic Orban. Voi propune colegilor mei să menţinem acelaşi guvern, pentru că (…) acest guvern a performat”, a spus Florin Roman în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Parlamentul ar urma să voteze noul guvern până cel mai târziu la data de 1 martie, a estimat Roman.

Deputatul PNL a mai susţinut că în vara acestui an ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă partidele parlamentare fac în Parlament ceea ce au declarat public, vom avea avea alegeri parlamentare anticipate. În vara acestui an putem avea alegeri parlamentare anticipate”, a spus Roman.

El a exclus o alianţă cu USR-PLUS în alegeri.

Roman a mai arătat că liberalii vor avea propriul candidat la Primăria Capitalei şi că vor câştiga fotoliul de primar general.

„PNL va avea propriul candidat la Bucureşti. Avem peste 40% în sondaje şi suntem convinşi că vom câştiga Bucureştiul. Vom câştiga şi în ţară”, a conchis liderul PNL.