Rareş Bogdan: „Noi fumăm, nu furăm! Nu suntem inconştienţi să luăm bani împrumut ca să-i băgăm în creştere de pensii şi alocaţii”

Rareş Bogdan a lansat un atac la adresa politicienilor care l-au criticat pe Ludovic Orban pe motiv că a fumat într-un birou de la Palatul Victoria. Eurparlamentarul PNL a declarat că "marele atac al PSD şi USR la Guvernul Orban în şase luni de guvernare a fost că fumează".

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 09:09

Rareş Bogdan a vorbit într-un interviu acordat Libertatea despre fotografia în care Ludovic Orban a fost surprins fumând ce a generat controverse.

„Marele atac al PSD şi USR la Guvernul Orban în şase luni de guvernare a fost că fumează. Noi fumăm, nu furăm! Au fumat. Nu e în regulă. Dacă asta e mare problemă a guvernării că a fumat de ziua lui Ludovic în birou, atunci e clar”, a precizat europarlamentarul liberal.

Întrebat dacă ştie cine a realizat poza cu Ludovic Orban care a fost distribuită pe reţelele de socializare, prim vicepreşedintele PNL a spus că „premierul are numele respectiv”. „

„Mi l-a spus şi mie. Nu sunt abilitat. Nu cred că omul ăla a vrut să-i facă rău premierului şi miniştrilor. Cred că specific naţiei ăsteia, în special în zona dunăreană, este să se laude. Cred că l-o fi trimis la o prietenă, la vreo iubit. Uite, domnule, unde sunt eu…”, a explicat Rareş Bogdan, conform sursei citate.

Europarlamentarul PNL l-a sfătuit pe Ludovic Orban că „aşa cum la Cotroceni nu poţi să intri cu telefonul, aşa şi la tine (la Guvern) nu trebuie să laşi să intre cu telefonul mobil”.

Rareş Bogdan, anunţ despre creşterea pensiilor

„Vom creşte pensiile. Nu ştiu exact cu ce procent, dar vom creşte pensiile şi vom dubla şi alocaţiile. Important este cum oferim bani pentru această zonă. Nu suntem inconştienţi să luăm bani împrumut ca să-i băgăm în creştere de pensii şi alocaţii. Noi vrem să producem pentru a fi firească această creştere a pensiilor pentru oamenii care au muncit o viaţă. Să creştem economia. Avem această şansă”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Cum pregăteşte PNL susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei

Întrebat de ce a dispărut Nicuşor Dan din spaţiul public în perioada stării de alertă şi a stării de urgenţă, Rareş Bogdan a explicat că Nicuşor Dan „şi-a conservat energiile”.

„Şi-a conservat energiile. Va urma o perioadă complicată. Nicuşor e un om care s-a profilat pe Bucureşti, un om preocupat de urbanism, de arhitecută. Să anulăm arhitectura de manea, urbanismul deşănţat care a nenorocit zone splendide ale Bucureştiului”, a spus Rareş Bogdan.

De asemenea, Bodgan a explicat că în prezent există discuţii în interiorul PNL pentru ca partidul să se poziţioneze „cât mai puternic în perspectiva alegerilor locale şi generale”.

„Am văzut şi eu că a fost plasat într-o tabără, Ludovic într-o altă tabără. Este o singură tabără – tabăra PNL care vrea să câştige de la 1.100 de primării, cât avem azi, 1.400-1.500 de primari la alegerile locale. Vrea să ia minim 25-30 Consilii Judeţene şi, de asemenea, vrea să câştige alegerile generale”, a spus Bogdan.

Rareş Bogdan a mai spus că PNL îl susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

„Avem fondurile necesare pentru a susţine candidatura lui Nicuşor Dan cu mari şanse. Bătălia e cum alegem candidaţii pentru sectoare pentru că nu vrem să câştigăm doar Primăria Generală. Ne interesează să câştigăm şi sectoarele Bucureştiului.

Doamna Firea a făcut spectacol că asta ştie dânsa să facă. Când nu face spectacol, ne face dânsa spectacol, în rest… Ba a spălat străzile… Oamenii văd cum se circulă în Bucureşti, ce s-a promis în Bucureşti, unde e spitalul republican, unde e centura ocolitoare a Bucureştiului”, a menţionat Rareş Bogdan pentru Libertatea.

Rareş Bogdan, despre viitoarele alegeri: „Vom aduce încredere populaţiei prin absorbţia de bani europeni, va fi greu să fim bătuţi”