Rareș Bogdan: „Nu vin în Guvern să ascut creioane. Dacă vor să vin și au nevoie de mine, vin cu portofoliu de ministru, altfel, nu”

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a dezvăluit că singura condiție să intre în Guvern ar fi un portofoliu de ministru. "Nu vin să ascut creioane", a spus el.

21 apr. 2023, 10:46
Rareș Bogdan: „Nu vin în Guvern să ascut creioane. Dacă vor să vin și au nevoie de mine, vin cu portofoliu de ministru, altfel, nu”

Rareș Bogdan a explicat că prezența lui în Guvernul României ar fi posibilă doar dacă primește portofoliu de ministru și că nu vine „la ascuțit creioane”.

„Știți părerea mea, noi suntem într-o căsătorie de conveniență. Nu voi fi nici îndrăgostit și nici într-un caz, altfel decât am fost. Nu suntem îndrăgostiți, nu ne iubim, trebuie să trăim împreună în aceeași casă în momentul ăsta, pentru că așa arată stabilitatea politică, și așa arată majoritățile aritmetice în România.

Legat de prezența mea în guvern, am spus extrem de clar. Eu nu vin în guvern să ascut creioane, nu am nicio trebuință de a veni în guvern, pentru că sunt unul dintre europarlamentarii foarte activi și, zic eu, cu oarecare influență nu doar în grupul meu, fac treabă pentru România, deci eu nu țin să vin în guvern.

Dar dacă PNL consideră că prezența lui Motreanu, Bogdan, Bușoi, Turcan, Bolojan, Nazare, care o mai fi acolo, Falcă, e importantă în guvern și consideră că trebuie să vin de la Bruxelles, deși nu-mi convine să vin și să las lucruri nerezolvate aici, voi veni. Aici nu contează ce vrea Ciolacu, sau ce vrea Grindeanu, sau ce vrea Tudose sau Stănescu. Aici contează ce vrea PNL, pentru că noi ne impunem miniștrii.

Citește și Rareș Bogdan a găsit soluția pentru criza cerealelor din Ucraina: „Trebuie discutat cu specialiștii de la Bruxelles!”. Atac la adresa ministrului Petre Daea

Și le mai spun ceva. Nu a fost discuție de a prelua Ministerul Mediului, nu luăm nimic UDMR, mai ales înainte cu două săptămâni ca aceștia să aibă alegeri importante. Cine nu înțelege cum arată platforma UDMR și istoria UDMR, atunci ar trebui să verifice și să înțeleagă că nu poți să vii să bagi sula-n coaste unora, înainte cu două săptămâni de alegerile pe care le au.

Noi nu dorim să scoatem UDMR de la guvernare. PSD încearcă să introducă în spațiul public ideea, noi n-avem ce să ne împăcăm, noi am semnat un protocol. Protocolul este în trei și îl vom respecta întocmai. Ca lucrurile să fie foarte clare – PNL nu va mișca o virgulă din protocol. Dacă va mișca cineva, sau cineva negociază în numele PNL, făcând abstracție de primari, BPN, de Consiliul Național, de Biroul Executiv și de pozițiile tuturor celor șase lideri PNL în frunte cu Ciucă, Bode, Bogdan, Motreanu, Flutur, Boc, Bolojan și așa mai departe, greșește foarte mult.

PNL merge doar pe respectarea protocolului. Adică, Ministerul Transporturilor, vicepremier, secretarul general al guvernului și Ministerul Finanțelor, conform protocolului semnat în 2 decembrie 2021, vor veni după rotativa guvernamentală la PNL. Nu acceptăm nici 3 ministere pe un minister, nu ne interesează să luăm de la UDMR nimic, nu ne interesează să luăm nimic de la PSD, ne interesează să venim cu cei mai buni oameni, să ocupăm ceea ce este semnat în protocol.

Citește și EXCLUSIV| George Simion, atac fără precedent la adresa lui Rareș Bogdan: ”Ar trebui să se retragă din viața publică de rușine”

Cine spune că vrea să miște o literă din protocol, sau că să lăsăm un minister, sau să lăsăm secretariatul general al guvernului, nu cunoaște PNL și nu înțelege că un om sau doi nu pot hotărî în numele PNL. Nu vin la Interne, am spus-o, la Apărare nu, că nu-i la noi, e la PSD. Eu nu vin la ascuțit creioane, asta să fie clar. Dacă cineva își închipuie că vin vicepremier fără portofoliu, înseamnă că nu mă cunoaște. Dacă vor să vin și au nevoie de mine, vin cu portofoliu de ministru, altfel, nu”, a transmis Rareș Bogdan.