Rareș Bogdan a găsit soluția pentru criza cerealelor din Ucraina: „Trebuie discutat cu specialiștii de la Bruxelles!”. Atac la adresa ministrului Petre Daea

Rareș Bogdan sare la gâtul lui Nea Petrică. Europarlamentarul crede că ministrul PSD al Agriculturii nu a știut să gestioneze corect criza cerealelor venite din Ucraina, pe teritoriul României. 

21 apr. 2023, 08:57
Rareș Bogdan a găsit soluția pentru criza cerealelor din Ucraina: „Trebuie discutat cu specialiștii de la Bruxelles!”. Atac la adresa ministrului Petre Daea

Atitudinea lui Petre Daea în contextul crizei cerealelor a stârnit revoltă în rândul populației României, iar fermierii s-au arătat cel mai puternic nemulțumiți. O mare parte dintre agricultori susțin că Nea Petrică nu s-a zbătut suficient și nu a interzis importurile, precum vecinii din regiune, sfidând Bruxellesul.

Totuși, Rareș Bogdan crede că Daea a avut o abordare mult prea ignorantă în raportul cu Comisia Europeană.

Mai precis, în opinia lui Rareș Bogdan, Petre Daea nu a negociat suficient de mult cu Comisia, reprezentată la vârf de către Ursula von der Leyen.

„Eu cred că în momentul ăsta trebuie să ne gândim la oameni. Domnul Daea poate fi un om simpatic, un om care intră în Obor, stă de vorbă cu toți, ceea ce e foarte bine. Numai că în afară de această acțiune populară, electorală, foarte friendly, trebui să fii și foarte aplicat și foarte pregătit ca ministru al României, fie că ești la Energie, la Dezvoltare, la Transporturi sau la Agricultură să negociezi și banii pe care ți-i dă Bunul Dumnezeu prin Uniunea Europeană, ca membru. Adică dacă nu înțelegi și dacă tu spui ‘domne, eu nu mă duc la Bruxelles, că ce treabă am eu, domne, eu sunt cu țara’…

Păi și eu sunt cu țara. Să știți că eu sunt foarte cu țara. Sunt chiar acuzat că sunt prea cu țara, dar nu ai cum azi să te descurci fără a negocia, fără a sta de vorbă și cu Washingtonul, și cu Berlinul, și cu Bruxellesul, și cu Parisul, și cu Londra”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi 24.

 

Rareș Bogdan invită Guvernul Nicolae Ciucă să meargă la Bruxelles pentru a rezolva criza cerealelor din Ucraina

 

În opinia lui Rareș Bogdan, România „trebuie să-și apere interesul”, dar fără „să urle”.

„Eu nu știu ce a făcut domnul Daea, sau n-a făcut, cert este că România trebuie să-și apere interesul.

Iar ca să-și apere interesul, primul lucru este să nu urle că e nedreptățită și să vină cu argumentație și cu specialiști”, a mai comentat Rareș Bogdan, potrivit sursei citate.

De asemenea, Bogdan a profitat de ocazie și a lansat un nou atac la adresa opoziției, reprezentată de AUR.

„A, dacă vrei să fii izolaționist, autohtonist de tip AUR, atunci urli că ăia îți vor răul. Nu, domne, nu-ți vrea nimeni răul dacă vii cu argumente”, a mai transmis europarlamentarul.

De când s-au aprins spiritele pe tema crizei cerealelor, Petre Daea a avertizat că Guvernul Nicolae Ciucă trebuie să respecte acordurile semnate cu Comisia Europeană, înainte de a lua o decizie radicală, în ciuda presiunilor sociale interne.