Rareş Bogdan: „PNL este vioara întâi la guvernare, avem premierul şi nouă miniştri”

Liderul liberal a susţinut că, din punctul său de vedere, protocolul care prevede rotaţia la guvernare în actuala legislatură va fi respectat.
Filip Stan
03 iun. 2022, 23:07
Rareş Bogdan:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă, întrebat care este principalul partid din actuala coaliţie de guvernare, că PNL este „vioara întâi”, atâta vreme cât deţine funcţia de prim-ministru. Bogdan arată că, din momentul în care premierul va fi schimbat, PNL va avea în continuare funcţii-cheie în Executiv, precum vicepremier, secretar general al Guvernului, miniştri ai Transporturilor, Finanţelor Publice, adăugând că, din punctul său de vedere, protocolul care prevede rotaţia la guvernare în actuala legislatură va fi respectat.

Rareş Bogdan, ultimatum pentru Florin Cîţu: „El apără sistemul bancar, nu înţelege că ce face este radical. Trebuie să depăşească şocul pierderii funcţiilor”

„Suntem la guvernare după şapte ani de război politic dur, agresiv, cu declaraţii belicoase din partea ambelor părţi, în care cred că PNL nu a făcut rabat nici de critici, nici de atitudini corecte pentru ceea ce înseamnă sănătatea democraţiei româneşti. Arhitectura Guvernului României şi a puterii din România este cu un prim-ministru care are un rol, chiar dacă primul ministru nu are toate puterile pe care le are cancelarul german sau cancelarul austriac sau primul ministru italian, acolo preşedinţii fiind doar la nivel de reprezentare, la noi, puterea executivă fiind împărţită între premier şi preşedinte, vă asigur că cel care dă tonul şi care duce, practic, politica, care dă direcţia politicilor guvernamentale este premierul României. Atâta timp cât premierul României este preşedinte al partidului de guvernământ, preşedinte al PNL, atâta timp cât preşedintele partidului de guvernământ, Partid Naţional Liberal, este premier al României cu drepturi depline, doar cineva care vrea să ne incite să reacţionăm într-un fel ne spune că am fi o altă vioară decât vioara întâi. Suntem vioara întâi în guvernare şi e normal să fim atât timp cât avem premierul, avem nouă miniştri”, a afirmat Rareş Bogdan, vineri seară, la Digi 24. 
Rareş Bogdan, despre acordarea voucherelor din programul „Sprijin pentru România”: „Înainte se acordau vouchere pentru 860.000 de persoane, acum se vor acorda pentru 3,5 milioane”

În ceea ce priveşte modificările în Guvern preconizate pentru luna mai a anului viitor, Bogdan a arătat că din momentul în care primul ministru va fi schimbat, PNL va avea în continuare funcţii-cheie în Executiv, precum vicepremier, secretar general al Guvernului, miniştri ai Transporturilor, Finanţelor Publice.

Liderul liberal a susţinut că, din punctul său de vedere, protocolul care prevede rotaţia la guvernare în actuala legislatură va fi respectat. „Eu vă pot spune că PNL va rămâne în acest parteneriat care sigur că a fost greu. (…) Nu vă închipuiţi că e lapte şi miere, dar învăţăm să convieţuim”, a mai spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că nu știe cine a scris drafturile legilor siguranței naționale.

„Nu știu cine le-a scris. Există specialiști suficienți în Guvern. Sunt convins că au colaborat atât cu reprezentanți ai mediului academic, cât și ai serviciilor secrete”, a precizat Bogdan, la postul Digi24.

El crede că șefii serviciilor secrete, pe care a dat asigurări că îi cunoaște, nu vor derapa de la normele democratice.

„Îi cunosc pe toți șefii serviciilor de informații din România. (…) Comportamentele lor de până acum mă fac să cred, cel puțin pe partea civilă, dar și militară pe care îi cred că-și fac treaba cu credință și patriotism, că nu vor derapa”, a explicat Bogdan la Digi24.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!