Rareş Bogdan: „PNL nu părăsește guvernarea, nu părăsește corabia când îi e greu, în plină furtună”

Preşedintele PNL a precizat că în şedinţa conducerii partidului a fost un vot pentru angajarea răspunderii Guvernului, cu repectarea principiilor pe care PNL le-a enunţat.

04 sept. 2023, 18:57
Rareş Bogdan: „PNL nu părăsește guvernarea, nu părăsește corabia când îi e greu, în plină furtună”

Rares Bogdan atacă voalat PSD, dar spune că PNL va rămâne la Palatul Victoria. „Am stabilit o linie roșie. Nu vom fi de acord cu mai mult de 8% impozit pe dividende. E un atac direct la proprietate impozitarea cu 1% a proprietăților cumulate.

Liberalii au votat! PNL vrea ca Guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, cu câteva condiții. Ciucă: ”Avem nevoie de bani să putem susține plata pensiilor și salariilor”
Nu vom părăsi guvernarea, dar nu mai acceptăm niciun fel de atac la adresa PNL. În ultimele luni, PSD a încercat să domine. Am lăsat prea mult capul plecat, am fost mult prea răbdători. Am fost baieții mult prea cuminți din coaliție.  Vom deveni băieții extrem de agresivi, de duri și de radicali. S-a încheiat cu binele”, a spus Rareș Bogdan.

„PNL nu părăsește guvernarea, nu părăsește corabia când îi e greu, în plină furtună. Ne-am asumat guvernarea în timpul pandemiei, în timpul începutului războiului din Ucraina și în vremurile extrem de complicate ale crizei energetice. Nu avem niciun motiv să părăsim guvernarea, dar vom fi extrem de duri începând de acum. Trebuie să fim tratați pe picior de egalitate, pentru că nu mai acceptăm niciun fel de atac și niciun fel de încercare de a izola PNL sau de a pune la colț primarii noștri sau președinții de consilii județene sau reprezentanții noștri din teritoriu”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Daniel Cătălin Zamfir pune piciorul în prag: „Dragi PNL-iști cu fundu-n două luntri, nu mai merge!”. Scandalul care zguduie coaliția de guvernare
Partidul Naţional Liberal a votat în şedinţa conducerii de luni mai multe condiţii privind pachetul de măsuri cu care Guvernul Ciolacu va veni în Parlament pentru angajarea răspunderii, liberalii susţinând sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare, cota de 8% a impozitului pe dividende şi pragul de 500.000 euro pentru microîntreprinderi.

Premierul Marcel Ciolacu dădea asigurări că măsurile care vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului vor fi puse în transparenţă. El anunţa după şedinţa conducerii partidului că este dispus să prezinte propunerile venite din partea Guvernului fiecărui grup parlamentar, inclusiv celor ale opoziţiei, dacă acestea vor dori.