Rareş Bogdan: „Premierul ştie cine a făcut poza în care fuma în Palatul Victoria. Mi-a spus şi mie”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, pentru ziarul Libertatea, că premierul Ludovic Orban ştie cine a făcut poza virală în care a fost surprins fumând în sediul Guvernului. În plus, eurodeputatul a mai subliniat că l-a sfătuit pe Orban să nu mai permită accesul cu telefonul mobil în biroul său. Este un “loc de unde se conduce România”.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 15:04
Rareş Bogdan: „Premierul ştie cine a făcut poza în care fuma în Palatul Victoria. Mi-a spus şi mie”

„Premierul are numele respectiv, mi l-a zis şi mie. Nu sunt abilitat, nici nu vreau să… Eu i-am spus şi lui Ludovic, vă zic şi dumneavoastră. Eu nu cred că omul ăla (n.r. cel care a făcut fotografia) a vrut să îi facă rău premierului, sau miniştrilor sau PNL-ului. Cred că, în tipicul românesc specific naţiei ăsteia, mai special în zona Dunăreană, este să se laude. Eu cred că l-o fi trimis la vreo prietenă, vreo iubită. „Uite, domnule, unde sunt eu”. Aşa cred că a făcut-o şi de acolo a ajuns în spaţiul public. Dar nu sunt investigator”, a susţinut Rareş Bogdan.

De asemenea, eurodeputatul a mai afirmat că l-a rugat pe Ludovic Orban de luni de zile să fie atent la aspectul cu telefoanele mobile, pe motiv că din biroul său se conduce România şi pot exista documente sensibile.

„Eu l-am rugat să nu mai lase… I-am spus: ‘Ludovic, îţi spun de luni de zile – nici măcar eu care sunt prim-vicepreşedinte al partidului, şi am umblat în multe locuri mai importante decât locul ăla, nu ai voie să intri cu telefonul. Aşa cum la Cotroceni nu intru cu telefonul, nici la tine nu trebuie să laşi pe nimeni să intre cu telefonul mobil’. Să le lase unde vor, dar să nu intre cu telefoanele mobile pentru că nu este normal să intri cu telefonul într-un loc de unde se conduce România şi unde pot exista documente. Nici chiar de ziua premierului. Sunt convins că nu o să-i mai lase să intre cu telefoanele mobile”, a adăugat Rareş Bogdan.

În plus, prim-vicepreşedintele PNL a subliniat că, după şase luni de guvernare, „marele atac al PSD şi USR” la adresa Executivului este acela că s-a fumat în biroul premierului.

„Deci noi fumăm, nu furăm. Deci au fumat, nu e în regulă. Dar haideţi să fim… Dacă asta este marea problemă a guvernării că Ludovic a fumat de ziua lui în birou, atunci este clar. Şi atunci să vină să ne… să văd… că ei au furat. Şapte ani de zile au furat. Noi fumăm, nu furăm”, a precizat Rareş Bogdan.

Ludovic Orban a fost fotografiat pe 25 mai, în biroul său de la Palatul Victoria, în timpul unei petreceri organizate cu ocazia zilei sale de naştere, în timp ce niciunul dintre miniştrii şi membrii PNL participanţi nu purtau mască de protecţie. Mai mult, Orban şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, sunt văzuţi fumând în încăpere.

Oficialii prezenţi la respectiva petrecere au atras asupra lor critici intense în mass media şi în spaţiul public şi politic, şi, de asemenea, s-au ales cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei pentru nepurtarea măştii sau purtarea ei într-o manieră necorespunzătoare şi pentru fumat într-un spaţiu public închis.

Citeşte şi: Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie. Ludovic Orban, de acord cu propunerea liderului PMP