Rareş Bogdan: PSD încearcă să joace „pe murdărirea imaginii României pe plan extern”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan este de părere că decizia PSD de a sesiza Comisia de la Veneţia în privinţa proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, este o încercare de a murdări imaginea României în plan extern, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 10:51
Rareş Bogdan: PSD încearcă să joace „pe murdărirea imaginii României pe plan extern”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan este de părere că PSD: „Încearcă să-și joace ultima lor carte, să joace pe murdărirea imaginii României pe plan extern, pe care oricum au făcut-o zob în ultimii ani de zile.(…) Sunt locuri unde PSD încă reușește să manipuleze, au reușit în cadrul Comisiei de monitorizare, poate pentru că nu le-au fost prezentate suficient de bine argumentele, poate au încercat să manipuleze ordinar. La Comisia de la Veneția nu vor reuși nimic, pentru că acolo va merge atât ministrul justiei Cătălin Predoiu în care am toată încrederea, cât și specialiștii noștrii, unde vor explica totul exact de clar”, a declarat pentru Mediafax europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

De asemenea, Rareş Bogdan a criticat și menținerea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader în componența Comisiei de la Veneția.

„Nu mă bazez pe Tudorel Toader, care este încă membru al Comisiei de la Veneția și ar trebui schimbat de urgență, sper să se întâmple asta cât mai repede”, a spus liberalul.

Rareș Bogdan a ținut să precizeze că Guvernul va respecta decizia finală a Comisiei de la Veneția.

„Vom respecta în tocmai, noi suntem partide europene, suntem partidul care respectă toate forurile, că se numesc comisie, Parlament sau Comisia de la Veneția. Vom respecta întru totul, dar asta nu înseamnă că nu ne vom prezenta argumentele”, a mai declarat

Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei (APCE) a sesizat, miercuri, Comisia de la Veneția, la solicitarea PSD, pe tema proiectului de lege asumat de Guvern privind alegerea primarilor în două tururi. PSD acuză „un abuz de putere al Guvernului Orban”.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, anunţ despre premierul României: Există un plan B