Rareş Bogdan îi răspunde lui Victor Ponta: „Indiferent ce s-ar întâmpla, PNL nu renunţă la alegerea primarilor în două tururi”

Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna viitoare răspunderea pentru alegerea în două tururi, prilej cu care este de aşteptat ca PSD să depună moţiune de cenzură. Calculele sunt în toi pentru forţarea anticipatelor, iar după ce Victor Ponta a spus că nu va susţine moţiunea, Rareş Bogdan i-a dat replica, la România TV.

24 ian. 2020, 11:55
Rareş Bogdan îi răspunde lui Victor Ponta: „Indiferent ce s-ar întâmpla, PNL nu renunţă la alegerea primarilor în două tururi”

Rareş Bogdan a reacţionat acid la declaraţia lui Victor Ponta că probabil nici liberalii nu vor ca primarii să fie aleşi în două tururi. „Îi rog cu tot respectul să vorbească în numele partidului lor şi in numele alegătorilor lor, nu în numele PNL. În numele PNL vorbesc membrii PNL sau alegătorii PNL”, a spus Rareş Bogdan, la România TV.

El susţine că PNL nu va renunţa la alegerea primarilor în două tururi, indiferent dacă va trece sau nu moţiunea. „Noi am spus extrem de clar și o repet. Partidul Național Liberal susține alegerea în două tururi, este o chestiune de legitimitate și de reprezentativitate a alesului local. El va avea mai multe voturi care practic dau mai multă forță în fața comunității și susținem acest lucru.

Iar calculele pe care le-au făcut unii sau alții că PNL ar pierde din două tururi de scrutin sunt complet false. PNL câștigă două tururi de scrutin și mult mai important pe lângă faptul că PNL 500-600 de primari în plus, față de cei 1.100, este că din alegerea în două tururi câștigă România„, a spus Rareș Bogdan, la România TV.

Citeşte şi Raluca Turcan: „Guvernul Orban îşi pune mandatul pe masă”

Referitor la sugestia lui Victor Ponta că se putea alege și varianta ca alegerea în două tururi să fie trecută printr-o Ordonanță de Urgenţă și să nu mai existe riscul ca Guvernul Orban să pice prin moţiune, Rareș Bogdan a spus: „Domnul Ponta ţtie foarte bine ce înseamnă calcule parlamentare și tot ceea ce înseamnă procedură parlamentară. Domnia sa știe o Ordonanță de Urgență pe care Guvernul Orban ar fi dat-o putea fi atacată de Avocatul Poporului la CCR și acest lucru ar fi blocat legea (…) Asumarea răspunderii este mult mai corectă (…) Mă îndoiesc profund că Guvernul Orban va cădea în Parlament. Nu există o majoritate. Guvernul Orban va rămâne în funcție după moțiune. Prin absurd, 1% Guvenul ar cădea, vă asigur că vom găsi formula prin care revenim cu proiectul de alegeri în două tururi pentru că nu ne oprește nimeni constituțional. Nu vom renunța la alegerea în două tururi și vom respecta Constituția„.