Rareş Bogdan refuză şefia PNL: Orban NU trebuie să demisioneze!

Europarlamentarul PNL refuză să preia scaunul din fruntea partidului şi susţine că Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze din funcția de șef al PNL, deși partidul a pierdut alegerile. De altfel, Orban a demisionat din funcția de premier tocmai pentru că partidul al cărui șef e a pierdut alegerile.

08 dec. 2020, 16:52
Rareş Bogdan refuză şefia PNL: Orban NU trebuie să demisioneze!

Rareş Bogdan susţine de asemenea că PNL este foarte puternic şi va avea miniştri, iar acesta a subliniat că nu doreşte să îi ia locul.

Rareş Bogdan: Eu nu vreau să îi iau locul lui Ludovic Orban

„Am discutat extrem de clar, a avut loc o discuție ieri la Cotroceni, Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier. Părerea mea e că în acest moment România trebuie condusă și nu trebuie să producem instabilitate. Partidul este foarte puternic și va avea miniștri. E un gest de onorabilitate. De ce vreți să demisioneze? Credeți că rezolvă aceste acțiuni? Eu nu îi vreau locul sunt prim- vicepreședinte și am un cuvânt greu de spus”, a declarat Rareș Bogdan.

Orban a demisionat din funcţia de premier, după rezultatele dezastruoase la alegerile parlamentare

Ludovic Orban a anunțat, luni, că demisionează din fruntea guvernului. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta, care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a spus Orban.

Citeşte şi: O nouă demisie din Guvern, după plecarea lui Orban