Rareş Bogdan spulberă campania de vaccinare. „Dacă nu s-ar fi implicat Armata, ar fi lăsat totul pe DSP-uri. Era un fiasco”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan consideră că ar fi fost un fiasco campania de vaccinare împotriva noului coronavirus dacă Armata nu s-ar fi implicat şi ar fi lăsat organizarea la nivelul direcţiilor de sănătate publică.

22 mart. 2021, 16:05
Rareş Bogdan spulberă campania de vaccinare. „Dacă nu s-ar fi implicat Armata, ar fi lăsat totul pe DSP-uri. Era un fiasco”

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a vorbit şi despre ce va conţine certificatul de vaccinare care ar urma să fie folosit la nivelul Uniunii Europene.

„Vom avea un certificat care conține trei chestiuni foarte importante, nu conține doar varianta inițială propusă propusă de Grecia, Italia, Spania, adică varianta obligatorie a unui vaccin din cele patru acceptate, acum urmează al cincilea acceptat pe teritoriul european și practic acest certificat care va fi disponibil și online (…)

Prevede trei chestiuni în interioul lui, ca proiect prezentat deocamdată. Dacă ai făcut un vaccin din cele acceptate la nivel european: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson&Johnson (…) dacă ai un test PCR, adică exact modalitatea prin care astăzi intri într-un stat european, ai un test negativ făcut cu maxim 48 de ore înainte poți să călătorești ceea ce nu înseamnă restricția unui vaccin obligatoriu. (…) Pentru cei care au avut deja boala, care au anticorpi, vor prezenta un certificat de prezență a anticorpilor în corpul lor în urma faptului că au trecut prin boală și ei vor putea intra în țările respective”, a explicat Rareș Bogdan, la emisiunea Insider Politic, difuztă de Prima TV, conform News.ro.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 22 martie. Număr record de pacienţi la ATI. Ilfovul se apropie de incidenţă 7

Europarlamentarul este de părere că dacă Armata nu s-ar fi implicat în organizarea centrelor de vaccianre, campania ar fi fost un fiasco.

„Eu cred sincer că în cazul în care nu se implica Armata, nu era implicată Armata și aici a avut fler și inteligență politică și nu numai președintele Iohannis, dacă nu ar fi implicat Armata în organizarea centrelor de vaccinare, dacă nu ar fi fost rigurozitatea, disciplina uluitoare și ar fi lăsat totul pe DSP-uri, era un fiasco campania. Aș este un mare succes. Suntem pe locul trei în Europa din 27 de state”, a mai precizat Rareș Bogdan, conform sursei citate.

Când face Rareş Bogdan vaccinul anti-COVID

De asemenea, Rareş Bogdan a afirmat că se va vaccina împotriva noului coronavirus săptămâna viitoare. Nu a solicitat un anume vaccin, ci o va face cu cel care îi va fi repartizat.

De asemenea, europarlamentarul susţine că România stă bine la trei lucruri: la inteligență, la viteza de internet și la vaccinare.

„Sunt două lucruri unde România stă grozav, sau trei: la inteligență stăm fantastic, la internet, unde viteza noastră de internet este incredibilă la nivelul Europei și trei, la vaccinare. Noi avem 1,3 milioane de oameni vaccinați la o populație de 20 de milioane. Gândiți-vă că Belgia are sub 50.000, iar Olanda care este populație similară cu noi, puțin mai mică, are vaccinate sub 100.000 de persoane”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

Citeşte şi: Datele care schimbă tot. Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare antiCOVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță!