Rareş Bogdan tună și fulgeră la adresa bugetarilor cu salarii uriaşe: Mi se par venituri nesimțite. Liderul PNL, apel pentru unificarea Dreptei, inclusiv cu USR

Liderul PNL nu a reuşit să rezolve problema pensiilor speciale, iar acum a trecut la salariilor bugetarilor
Filip Stan
09 oct. 2023, 15:09
Rareş Bogdan tună și fulgeră la adresa bugetarilor cu salarii uriaşe: Mi se par venituri nesimțite. Liderul PNL, apel pentru unificarea Dreptei, inclusiv cu USR

Europarlamentarul Rareș Bogdan acuză că salariile extrem de mari din mediul bugetar sunt absolut nesimțite. Rareş Bogdan spune că e nevoie ca salariile mari să se dea în funcție de performanțe.

„Cert este că există câteva enormități în sistemul public, unde veniturile unor domni de care auzim la numire și mai apoi la demitere, veniturile sunt de mii de euro. Unele din venituri mi se par nesimțite și cred că ar trebui ajustate. Dacă spuneți că la ANCOM, ASF lucrurile nu stau la fel, trebuie să vedem performanța. Dacă în zona privată oamenii primesc bonusuri în funcție de performanță trebuie să facem la fel. Pe mine mă șochează când aud ce fericiți sunt unii oameni care vor să lucreze la stat ca să aibă salarii mari”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim vicepreședintele PNL a făcut o invitație către toți membri partidelor de Dreapta să se alăture proiectului liberal. „Fuziunea cu ALDE este în linie dreaptă. PNL strânge în acest moment rândurile Dreptei române și îi așteptăm pe toți cei care simt liberal, care cred în politicile liberale, în economia de piață, în democrația reprezentativă să se alăture proiectului liberal în următoare perioadă indiferent de partid – fie că sunt în Forța Dreptei, fie că sunt USR, în PMP, de oriunde și consideră că vor să participe la ceea ce înseamnă România viitorului și cred că PNL este soluția. Este doar un început această fuziune cu ALDE”, a declarat Rareș Bogdan.

Scandal în Coaliție din cauza deficitului pe septembrie. Boloș: „De trei zile nu dorm. Să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe”

El a ținut să precizeze că PNL nu va fuziona cu PSD, ci doar că există posibilitate să guverneze cu social-democrații și după alegerile din 2024. „Sigur, pe masa politică există toate posibilitățile, dar în continuare credem că PNL are forța necesară, doar trebuie să intre în dispozitiv și să recapete încrederea pentru a se bate pentru câștigarea alegerilor”, a spus Bogdan.

Nicolae Ciucă vrea să rezolve ce a ratat Rareş Bogdan: Urmează ca în maxim două săptămâni, aşa cum a anunţat şi premierul, să avem finalizată Legea pensiilor speciale

Preşedintele liberalilor Nicolae Ciucă a declarat că legea pensiilor va fi finalizată, la nivelul Legislativului, în maxim două săptămâni. Fostul prim-ministru a adăugat că aceasta este soluţia care trebuie asumată politic pentru ca ţara noastră să poată beneficia de banii din cererea de plată numărul 3 din PNRR, însă nu a exclus posibilitatea ca actul normativ să fie atacat la Curtea Constituţională, după ce îl adoptă Parlamentul.

„Am discutat la finalul săptămânii cu premierul, am discutat şi cu toţi cei care sunt implicaţi în desfăşurarea procedurilor, atât la Guvern cât şi la Parlament. Urmează ca în maxim două săptămâni, aşa cum a anunţat şi premierul, să avem finalizată Legea pensiilor speciale”, a afirmat Nicolae Ciucă, înaintea şedinţei de luni a Biroului Executiv şi Biroului Politic Naţional al PNL, luni la Parlament.

Nicolae Ciucă anunţă că legea pensiilor speciale va fi gata în două săptămâni: „Ne asumăm politic această soluţie. Trebuie să beneficiem de plăţile din cererea de plată numărul 3”

Chestionat dacă a fost găsit un consens cu privire la pensiile magistraţilor, liderul PNL a răspuns: „Aici nu este vorba de opoziţia cuiva sau dacă ne convine sau nu”.

„Este o soluţie care trebuie asumată. Ne asumăm politic această soluţie şi mergem cu ea mai departe, trebuie să beneficiem de plăţile din cererea de plată numărul 3. Sunt chestiunile legate de timpii în care se ajunge la colerarea dintre vechimea minimă şi vechimea maximă, timpul, de asemenea, la care se ajungea într-un final în 2045. Este o discuţie pe care urmează să o finalizăm, nu s-a luat decizia finală pe această speţă şi, eu aşa cum am văzut, există disponibilitate din partea tuturor instituţiilor, o vom rezolva”, a mai precizat Ciucă.

Fostul premier nu a exclus posibilitatea ca legea să fie din nou atacată la Curtea Constituţională. „Există şi această posibilitate să fie atacată la CCR”, a explicat Nicolae Ciucă.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!