Scandal în Coaliție din cauza deficitului pe septembrie. Boloș: „De trei zile nu dorm. Să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe”

Contre și amenințări în ședința Coaliției de guvernare. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ar fi ameninț că va opri toate plățile, pentru că doar așa va reuși să acopere gaura din buget. Ministrul de Finanțe ar fi avertizat că România riscă să piadă bani europeni, dar a fost contrazis de colegul Rareș Bogdan. Acest lucru l-a scos din sărite pe Boloș, care l-ar fi invitat pe acesta să-i ia locul la Finanțe.

05 oct. 2023, 16:03
Scandal în Coaliție din cauza deficitului pe septembrie. Boloș: „De trei zile nu dorm. Să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe”

Scandal în Coaliție din cauza deficitului pe septembrie. După ce măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu au fost blocate în urma contestării lor la CCR, Coaliția de guvernare căută cu disperare soluții pentru a aduce bani la buget.

„De trei zile nu dorm, speram ca luna septembrie să nu o închid pe deficit! Am un minus de 7,5 miliarde de lei la încasare pe luna septembrie. O să opresc toate plăţile până la finalul anului, pentru că o să ni se suspende fondurile europene de la 1 decembrie!”, ar fi spus ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Citește și: Marcel Ciolacu vrea înăsprirea amenzilor pentru declarațiile fiscale nedepuse la timp: „Azi închidem porțile. Nu pot exista la nesfârșit șmecheri”

„Marcele, te rog frumos, nu suntem la televizor aici. Nu ne mai considera pe toţi prosti şi neinformați! E o întreagă procedură aici, supravegherea ar începe peste 9 luni, nu ne taie nimeni fondurile!”, ar fi replicat Rareș Bogdan.

„Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe, dacă poate să negocieze mai bine la Bruxelles!”, a continuat Boloș, conform Digi 24.

Citește și: Marcel Ciolacu amână impozitarea progresivă: „Sunt convins că nu va fi nevoie de noi taxe, dar gata cu dezmăţul bugetar din pandemie”

Contrele dintre cei doi ar fi fost oprite de intervenția lui Marcel Ciolacu: „Vă rog, domnule Rareș Bogdan, că-l blocați pe domnul ministru, găsim soluții aici.”.