Rareş Bogdan vrea la guvernare împreună cu PMP şi USR. Robert Turcescu: „Nu vrem cu USR-iştii. Să nu credeţi că este vreo bucurie”

Europarlamentarul Rareş Bogdan e încrezător că prezenţa la vot la alegerile din 6 decembrie s-a apropia de 40%. "Noi vom câştiga aceste alegeri şi vom guverna România împreună cu PMP şi USR", a declarat prim-vicepreşedintele PNL, marţi seara, la B1Tv. De cealaltă parte, deputatul PMP, Robert Turcescu, exclude cooptarea USR în Guvern.

02 dec. 2020, 09:08
Rareş Bogdan vrea la guvernare împreună cu PMP şi USR. Robert Turcescu: „Nu vrem cu USR-iştii. Să nu credeţi că este vreo bucurie”
Rareş Bogdan vrea la guvernare cu PMP şi USR

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan vrea la guvernare împreună cu PMP şi USR, precizând că patru ani de opoziţie ar fi benefici pentru PSD pentru ca partidul să se reformeze.

„Noi vom câștiga aceste alegeri și vom guverna România împreună cu PMP şi USR”, a declarat Rareş Bogdan, la B1 TV.

Rareş Bogdan vrea la guvernare împreună cu PMP şi USR. „Fiecare vot în plus aduce un avantaj PNL”

Europarlamentarul PNL a explicat că prezenţa la vot este „între 35% şi 37%, pe sondaje”.

„Noi sperăm la o prezenţă la vot care să se apropie de 40%. Fiecare vot în plus aduce un avantaj PNL”, a declarat Rareş Bogdan, conform sursei citate.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îl contrazice pe economistul-şef BNR. „Nu tăiem nimic. Nu va fi niciun lockdown. Nu se va închide România”

Întrebat dacă este posibil acest lucru ţinând cont că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 2016 a fost de 37%, când România nu se confrunta cu o pandemie, Rareş Bogan a afirmat că a fost vorba despre „un galop de sănătate a partidului condus de Dragnea”.

„În 2016 a fost o oarecare letargie a partidelor, a fost un galop de sănătate a partidului condus de domnul Dragnea. Nu mă întrebaţi de ce pentru că mi-e greu să înţeleg, dar după ce au făcut în 2017 şi-au aruncat la coşul de gunoi toată încrederea pe care au câştigat-o, iar cu domnul Rafila, domnul Cercel şi cu domnul Dîncu, care sunt oameni cu o altă imagine, nu reuşesc să spele păcatele de atunci. Eu cred că le va face bine patru ani în opoziţie, se vor reforma, vor veni cu un partid puternic şi o sa-l batem şi peste patru ani, dar măcar vor veni cu altă imagine”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, încrezător că PNL va câştiga alegerile parlamentare

„Noi vom câștiga aceste alegeri şi vom guverna România împreună cu PMP şi cu colegii de la USR în următorii patru ani, în care dumneavoastră veţi trebui să faceţi o opoziţie constructivă”, a mai precizat Rares Bogdan, adresându-i-se social-deocratului Radu Oprea, prezent în platoul emisiunii.

Citeşte şi: Rareş Bogdan a făcut anunţul despre alegerile parlamentare: Vom avea prezenţă de 36%. Apare o nouă forţă politică anul ăsta!

Robert Turcescu (PMP): „Nu vrem cu USR-iştii”

Pe de altă parte, deputatul PMP, Robert Turcescu, a afirmat că partidul din care face parte nu vrea să facă parte dintr-o formulă de guvernare alături de USR.

„Nici noi nu vrem cu USR-iştii. Eu, unul, îmi asum să spun povestea asta. Nu vrem din nenumărate motive, să nu credeţi că este vreo bucurie. Dacă ar fi pentru această ţară un Guvern care să aducă dezvoltare în următorii ani, acela ar trebui să fie un Guvern PNL-PMP. Să sperăm că scorul la aceste alegeri ar putea da şi o astfel de variantă”, a spus Turcescu, potrivit sursei citate.

Deputatul PMP i-a acuzat pe USR-işti că nu au vrut să intre la guvernare în ultimul an pentru că „au încercat să-şi prezerve un scor electoral”.