Rareş Bogdan îl contrazice pe economistul-şef BNR. „Nu tăiem nimic. Nu va fi niciun lockdown. Nu se va închide România”

Rareş Bogdan îl contrazice pe economistul-şef BNR, Valentin Lazea, care a avertizat că în 2021 vor fi luate măsuri dure, precum tăieri de salarii, pentru a fi redus deficitul bugetar. Prim vicepreşedintele PNL a catalogat afirmaţiile lui Lazea drept "chestiuni catastrofice" şi a dat asigurări că românii nu vor avea parte de tăieri.

25 nov. 2020, 23:06
Rareş Bogdan îl contrazice pe economistul-şef BNR. „Nu tăiem nimic. Nu va fi niciun lockdown. Nu se va închide România”
Rareş Bogdan explică eşecul PNL la parlamentare

Rareş Bogdan a catalogat, miercuri, la România TV anunţul economistului-şef al BNR care a precizat că salariile bugetarilor ar trebui reduse cu 20 la sută drept „o variantă extrem de neagră.

„E o ştire uşor alarmistă, prezentat totul într-o variantă extrem de neagră.

Nu tăiem nimic. Nu va fi niciun lockdown, nu se va închide România. Preşedintele a anunţat ferm acest lucru”, a menţionat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: România nu va intra în carantină! Klaus Iohannis: Nu există nicio intenție să promovez un lockdown după alegeri

Rareş Bogdan a precizat că nu-l cunoaşte personal pe Valentin Lazea şi speră ca guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, „va lua măsuri în ceea ce-l priveşte”.

„Dacă economistul-şef al BNR vorbeşte despre astfel de chestiuni catastrofice, mi se pare extrem de grav, mai ales cu câteva zile înainte de finalul unei campanii electorale extrem de tensionate. Sunt absolut convins (că şi-a întrebat superiorul)”, a afirmat europarlamentarul liberal.

Citeşte şi: Propunere bombă de la BNR pentru a diminua cheltuielile. Bugetarii să lucreze 4 zile pe săptămână şi să se reducă salariile cu 20%

Rareş Bogdan îl contrazice pe economistul-şef BNR privind tăierile de salarii. „S-a reactivat în sufletul românilor o situaţie nedorită”

„Sunt absolut convins că nu este poziţia BNR care este o instituţie în care am toată încrederea. Dânsul s-a exprimat, chiar dacă exprimarea nu a fost fermă legată de salarii, a spus că e posibilitate. S-a reactivat în sufletul românilor o situaţie nedorită”, a spus Rareş Bogdan.

„Legat de pensii, dacă am fi avut posibilitatea de a le creşte cu 40 la sută, am fi făcut acest lucru. Deocamdată, am avut posibilitatea să le creştem cu 14 la sută. În momentul în care vom avea venituri suficiente la buget, vă asigur că vom trece la creşterea pensiilor”, a dat asigurări prim-vicepreşedintele PNL.

Citeşte şi: Rareş Bogdan avertizează Opoziţia. „Trebuie ținuți PSD-iștii departe de banii europeni. Noi vom da premierul”

Rareş Bogdan: „Guvernarea se va construi în jurul PNL. Votanţii PSD trebuie să ştie”

„Votanţii PSD trebuie să ştie că în următorii patru ani la putere în România va fi PNL.

Eu nu vorbesc de USR. Domnia sa a vorbit de USR şi e o chestiune normală. Guvernarea se va construi în jurul PNL, într-un parteneriat asumat cu preşedintele României”, a subliniat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Rareș Bogdan, despre pensii speciale: Mă mâhnește faptul că într-un demers absolut propagandistic și populist se alătură PSD și USR