Rareş Bogdan şi Eugen Tomac susţin că Suedia, care va prelua preşedinţia UE, ar vrea să pună pe agendă chestiunea extinderii Schengen: „Suedia înţelege că România şi Bulgaria vor să intre în Schengen”

Europarlamentarii Eugen Tomac şi Rareş Bogdan au scris pe paginile lor de Facebook că premierul suedez, Ulf Kristtersson, a declarat, marți, în plenul Parlamentului European, că țara sa, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, dorește să pună pe agendă chestiunea extinderii Schengen.

17 ian. 2023, 14:38
Rareş Bogdan şi Eugen Tomac susţin că Suedia, care va prelua preşedinţia UE, ar vrea să pună pe agendă chestiunea extinderii Schengen: „Suedia înţelege că România şi Bulgaria vor să intre în Schengen”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, a scris marţi pe Facebook că în Parlamentul European, premierul Suediei a anunţat că înţelege dezamăgirile României şi Bulgariei, pe care le consideră justificate şi nu ezită să spună ca doreşte să pună pe Ordinea de Zi în Consiliu extinderea spatiului Schengen, pe preşedinţia suedeză.

”BREAKING NEWS! Acum câteva minute, în Parlamentul European. Ulf Kristersson, premierul Suediei: Înţelegem dezamăgirile României şi Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit să spun că dorim să punem pe Ordinea de Zi in Consiliu extinderea spatiului Schengen, pe preşedinţia noastră”, a scris Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a semnalat şi el acelaşi discurs al premierului suedez.

”Chiar acum, în plenul Parlamentului european, Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat: dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spațiului Schengen. Stiu că asta așteaptă România și Bulgaria. Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”, a scris Tomac pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis nu renunţă la Schengen: „Succesul din 2022 privind MCV trebuie completat anul acesta cu binemeritata aderare a României la Schengen”

Și europarlamentarul Vlad Botoș a salutat, într-o declarație pentru G4Media, faptul că premierul Suediei a declarat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg că Suedia susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și este dispusă să pună acest subiect pe agenda Consiliului Uniunii Europene în următoarele luni, atât timp cât deține președinția rotativă.

”E un semnal politic măcar că încă există voință la nivel european”, a precizat Botoș.

„Apreciez așteptările voastre mari și înțeleg dezamăgirile unora când vine vorba de aderarea la spațiul Schengen. Suedia înțelege că România și Bulgaria doresc să intre în Schengen și dorim să punem acest subiect pe ordinea de zi în Consiliu”, a declarat Ulf Kristtersson în Parlamentul European.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Securitatea energetică rămâne prioritară în 2023