Rasele de câini care se adaptează perfect la viața în apartament. Iată care sunt cele mai potrivite animale de companie pentru locuințele mici

Se spune că viața în apartament e un adevărat coșmar pentru câini. Lucrurile nu stau chiar așa în privința anumitor rase de câini, care se simt de minune într-un apartament, neavând nevoie de prea mult spațiu. Totuși, stăpânii își iau un angajament serios fiindcă mulți dintre ei au nevoie de plimbări dese pe afară.

08 iul. 2021, 21:31
Rasele de câini care se adaptează perfect la viața în apartament. Iată care sunt cele mai potrivite animale de companie pentru locuințele mici

Rasele de câini care se adaptează perfect la viața în apartamentRasele de câini care se adaptează perfect la viața în apartament

. Se spune că viața în apartament e un adevărat coșmar pentru câini. Lucrurile nu stau chiar așa în privința anumitor rase de câini, care se simt de minune într-un apartament, neavând nevoie de prea mult spațiu. Totuși, stăpânii își iau un angajament serios, fiindcă mulți dintre ei au nevoie de plimbări dese pe afară.

Pekinez

Această rasă e găsită cel mai des în apartament. Sunt de talie mică, liniștiți, ce nu latră prea mult. Nu au nevoie de foarte multă mișcare. Dragostea stăpânilor e tot ce au nevoie. Iar atunci când ei nu sutn acasă, își petrece timpul dormind liniștit pe canapea sau la locul lui.

Beagle

Câini de vânătoare la origine, le place să alerge mult, dar se simt confortabil și să trăiască în apartament. E important ca stăpânii să le asigure porția zilnică de plimbare pe afară fiindcă simt nevoia de mișcare. Mai mult, au tendința de îngrășare.

Bulldog francez

Sunt câini de dimeniune medie, mereu binedispuși, liniștiți și care nu au tendința de a face gălăgie. Sunt curajoși, liniștiți, nu au nevoie de mult exercițiu fizic. Totuși, e foarte important de luat în calcul faptul că suportă destul de greu căldura, iar în zilele de vară are nevoie să stea într-un apartament cu aer condiționat.

Bichon

E de talie mică și se adaptează ușor la viața în apartament. Bichonii sunt câini de familie, sunt jucăuși, se înțeleg bine cu copiii, dar sunt destul de încăpățânați. Sunt șanse să fie cam gălăgioși dacă nu sunt educați de mici.

Ogar

Rasa e cunoscută pentru participarea la cursele de viteză, însă în realitate această rasă de câini se mulțumește cu o plimbare în jurul cartierului. Nu sunt niște câini gălăgioși, prin urmare nu vor fi probleme cu vecinii nemulțumiți din cauza lătratului.

Shar Pei

Deși sunt de talie medie, sunt perfecți pentru a sta în apartament. Sunt calmi și nu au nevoie de prea mult exercițiu fizic, dar au o sensibilitate la căldură. E important ca vara să aibă aer condiționat. Are nevoie de un loc al lui, un coșuleț unde să doarmă, câteva jucării, vasele sale pentru mâncare, pentru a simți că este în spațiul său.

Yorkshire terrier

Este o rasă foarte liniștită și calmă. Ei sunt foarte lipicioși, se înțeleg bine cu oricine, inclusiv cu alte animale de casă, și iubesc să se ghemuiască alături de stăpân și să fie alintați. E companionul perfect pentru cei care petrec seri liniștite în familie.

Mastiff

Sunt câini de talie mare, dar se adaptează perfect vieții în apartament. Comportamentul tandru și nivelul de energei moderat îl fac să fie una dintre cele mai bune alegeri pentru o locuință mică. Totuși, e necesar să aveți lift la bloc fiindcă patrupedul e posibil să aibă probleme cu articulațiile la bătrânețe și atinge o greutate prea mare ca să poată fi transportat în brațe pe scări, conform bunny.ro.