Rasismul faţă de ţigani, la cote alarmante în Finlanda

Publicat: Joi, 17 Noiembrie 2011 11:01 // Actualizat: Joi, 17 Noiembrie 2011 11:21 // Sursa: Mediafax

Două treimi dintre finlandezi cred că este mult sau destul de mult rasism în ţara lor, romii fiind populaţia faţă de care aceştia au cele puternice resentimente, potrivit unui sondaj TNS Gallup, citat de Helsinki Times, în ediţia electronică de joi.

Foto: Helsingin Sanomat

Potrivit sondajului, comandat de publicaţia Helsingin Sanomat, dintre toate minorităţile, finlandezii au cele mai multe resentimente faţă de romi, somalezi şi musulmani, relatează Mediafax.

Astfel, 37 % dintre finlandezi au o părere negativă în legătură cu romii. Această atitudine poate fi explicată parţial prin faptul că romii din Finlanda sunt asimilaţi cu cerşetorii romi veniţi din România, afirmă Magdalena Jaakkola de la Universitatea din Helsinki.

Finlandezii au fost întrebaţi în legătură cu atitudinea pe care o au faţă de 17 naţionalităţi sau minorităţi. Dintre acestea, 13 au primit păreri pozitive din partea majorităţii populaţiei. O mare parte dintre finlandezi (35 la sută) cred că islamul este o ameninţare pentru valorile occidentale şi pentru democraţie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cerşetori Finlanda Islam romi tabără de ţigani ţigani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H