Răspopitul Pomohaci, acuzat de BOR că oficiază slujbe fără să aibă dreptul şi denunţat pentru „port ilegal de uniformă” : „A continuat să mimeze preoţia şi face slujbe în garajul casei personale”

Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia trage un semnal de alarmă cu privire la slujbele religioase săvârşite de fostul preot Cristian Pomohaci, în afara canoanelor şi binecuvântării BOR.

21 oct. 2022, 17:50
Răspopitul Pomohaci, acuzat de BOR că oficiază slujbe fără să aibă dreptul şi denunţat pentru „port ilegal de uniformă” : „A continuat să mimeze preoţia şi face slujbe în garajul casei personale”

Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia, anunță printr-o circulară transmisă în 20 octombrie 2022 că solistul de muzică populară Cristian Pomohaci, deși nu mai are calitatea de preot, și-a construit singur o biserică unde oficiază slujbe.

”Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic.

Citeşte şi: Masaj cu porumbul şi horă în jurul mesei. Sibiul, primul oraş românesc care găzduieşte Cupa Mondială a Masajului, imagini inedite VIDEO

Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se precizează în documentul asumat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei Iuliei.

Cristian Pomohaci a fost exclus din preoţie în anul 2017, în urma scandalurilor legate de raporturi sexuale cu minori.

În 2019, procurorii au considerat că faptele sunt prescrise, timpul scurs de la comiterea acestora fiind de mai mult de zece ani şi au clasat dosarul.

În 2021 Pomohaci a scăpat basma curată şi dintr-un dosar de evaziune fiscală, odată cu modificarea legislaţiei.

Dincolo de toate acestea, Cristian Pomohaci îşi continuă cariera de succes ca solist de muzică populară.

Citeşte şi: Calendar ortodox 22 octombrie 2022. Sfinții șapte tineri din Efes, mari făcători de minuni. Rugăciune grabnic ajutătoare în momentele de apăsare sufletească