Masaj cu porumbul şi horă în jurul mesei. Sibiul, primul oraş românesc care găzduieşte Cupa Mondială a Masajului, imagini inedite VIDEO

Sibiul găzduieşte în premieră, începând de vineri, prima ediţie a Cupei Mondiale a Masajului (World Massage Super Cup) şi Campionatul Naţional de Masaj, ajuns la cea de a treia ediţie.

21 oct. 2022, 14:46
Masaj cu porumbul şi horă în jurul mesei. Sibiul, primul oraş românesc care găzduieşte Cupa Mondială a Masajului, imagini inedite VIDEO

Cele două concursuri de masaj vor avea loc de vineri până duminică, la Casa de Cultură „Ion Besoiu” din Sibiu, şi reunesc terapeuţi medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale, din 15 ţări, de pe două continente (Europa şi Asia).

„Dragi prieteni, pentru prima dată în România, la Sibiu, în perioada 21-23 octombrie 2022, adică vineri, sâmbătă şi duminică are loc prima ediţie a Cupei Mondiale la Masaj (World Massage Super Cup). În aceeaşi perioadă are loc şi cea de-a treia ediţie a Campionatului Naţional de Masaj din România. La aceste două evenimente vor participa peste o sută de terapeuţi, din 15 ţări, de pe două continente (Europa şi Asia)”, a declarat Iulian Motoc, organizator al competiţiilor, preşedintele Asociaţiei de Masaj şi Terapii Complementare din România şi manager al Reflexovital.

Potrivit lui Iulian Motoc, la prima ediţie a Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup se vor întrece 56 de concurenţi români şi străini. Dintre participanţii români se remarcă Dragoş Ardelean, campionul balcanic din 2022 de la concursul care a avut loc în Serbia.

Juriul Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup este format din personalităţi recunoscute la nivel internaţional.

Printre juraţii Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup se numără şi Jeppe Tengbjerg, preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Masaj, George Thoktaridis, fondatorul Federaţiei Mondiale de Masaj şi Iulian Motoc, preşedintele Asociaţiei de Masaj şi Terapii Complementare din România.

Cei mai importanţi juraţi care ne vor onora cu prezenţa sunt: preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Masaj, Jeppe Tengbjerg, fondatorul Federaţiei Mondiale de Masaj, George Thoktaridis. Marea majoritate a juraţilor noştri sunt medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale şi organizatori de competiţii naţionale şi internaţionale de masaj„, a precizat Iulian Motoc.

Citeşte şi Ce preţuri are Laurette la salonul de masaj. Cel mai scump este cel la 4 mâini

Campionatul Naţional de Masaj, aflat la cea de a treia ediţie, reuneşte la Sibiu, 72 de concurenţi. Printre competitori se numără terapeuţi români care au reuşit să obţină premii în 2022, la concursuri internaţionale: Laurenţiu Stănescu, Vasile Luca, Laura Orzac, Izabela Havei. Campionatul Naţional de Masaj din acest an, de la Sibiu, marchează o premieră: pentru prima dată concurenţii vor avea proba de „Masaj facial”.

Organizatorul Iulian Motoc anunţă că se vor acorda premii în valoare totală de 10.000 de euro, care constau în produse specifice masajului.

„Competiţiile de la Sibiu şi-au propus şi promovarea imaginii masajului, pentru că acesta să fie cunoscut de publicul larg, atât din România, cât şi din lume, pentru că tot mai mulţi oameni să apeleze la acest serviciu extraordinar pentru menţinerea sănătăţii. Masajul s-a dovedit că este un ambasador al sănătăţii şi în anii de experienţă pe care i-am acumulat ca terapeut, foarte mulţi pacienţi care mi-au trecut prin mână, au văzut acest lucru şi l-au simţit pe propria lor piele. Asociaţia de Masaj şi Terapii Complementare practic a fost înfiinţată şi cu acest scop de a fi cunoscut masajul şi în România, preluând modelul unor ţări unde masajul este o marcă înregistrată, cum este spre exemplu în Thailanda, China, India, Japonia. Toţi invitaţii noştri din aceste ţări cu tradiţie în masaj contribuie la dezvoltarea masajului românesc, pentru fiecare entitate în parte: concurenţi, instructori, furnizorii de produse specifice masajului. Invităm şi publicul să ne fie alături online şi să urmărească informaţiile despre competiţii care vor fi publicate şi pe paginile de socializare, pentru a se putea bucura de această mare sărbătoare a masajului care va avea loc în premieră la Sibiu. Practic, Sibiul devine capitala masajului din România pentru trei zile”, a concluzionat Iulian Motoc.

Citeşte şi Andreea Marin dezvăluie ritualul de lux prin care se relaxează. Zâna surprizelor, în „racheta de masaj” de ultimă generație: „Nu există scuze, nu există „nu se poate” ” VIDEO

Rezultatele Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup şi de la Campionatul Naţional de Masaj care au loc la Sibiu vor fi publicate pe site-ul www.cndm.ro şi paginile de socializare, www.facebook.com/asociaţiademasaj, www.facebook.com/cndm.ro. Tot la aceste adrese se vor publica imagini de la aceste competiţii.

Ceremonia de deschidere oficială a Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup şi a Campionatului Naţional de Masaj va avea loc vineri, la ora 2100, la Casa de Cultură „Ion Besoiu” din Sibiu. Înainte de deschiderea oficială va avea loc înregistrarea participanţilor între orele 12,00 şi 20,00. De la ora 17,00 până la ora 20,40 vor avea loc runde demonstrative.

Concursurile propriu-zise vor avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică, cu următoarele categorii de masaj: „Wellness”, „Masaj facial”, „Freestyle Western”, „Terapeutic”, „Swedish”, „Freestyle asiatic” şi „Masaj pe scaun”.

Marea finală a Cupei Mondiale a Masajului/ World Massage Super Cup şi a Campionatului Naţional de Masaj va avea loc duminică, între orele 18,00 şi 20,00. Jurizarea şi decernarea premiilor după marea finală vor avea loc duminică seara, în intervalul 20,00 şi 21,00.