Un român a vrut să dea casa în plată, dar a primit un răspuns halucinant de la bancă. Ce s-a întâmplat cu creditul

Proprietarul unui apartament de două camere din București a avut o supriză de proporții după ce a înaintat o notificare de dare în plată OTP Bank. Banca l-a anunțat că i-a vândut creditul unei companii de recuperare a creanțelor.

01 iun. 2016, 16:55

„Am primit cu stupoare răspunsul celor de la OTP Bank, ce nici măcar nu anunțaseară că, în esenţă, creditul a fost cesionat către recuperatorul de creanţe OTP Faktoring ZRT. Facem menţiunea că discutăm despre darea în plata a unui imobil de două camere din Bucureşti, credit pe care OTP BANK nu avea dreptul să-l cesioneze”, spune Adrian Cuculis, potrivit indrumari-juridice.eu.

„Am făcut public faptul că toate instituţiile bancare ce au cesionat creditele populaţiei către ZRT-uri, BV-uri şi SArL-uri din afară teritoriului României sunt pasibile de pedepse penale, iar dobânzile plătite de către cei exportaţi au fost incasate de către aceste instituţii în mod ilegal şi oamenii trebuie să-şi ceară dobânzile plătite înapoi, în acest sens am depus şi plângerea penală la parchet, cu privire la o serie întreagă de infracţiuni”, adaugă avocatul.

Citeşte şi: Veste bună pentru cei care vor să-şi ia credite cu PRIMA CASĂ. Plafonul de garanții, suplimentat cu 500 de mil. lei

Acolo unde ii convine, OTP BANK ROMANIA spune ca este „administrator” de active pentru recuperatorii de creante, adica, incaseaza pe teritoriul Romaniei ratele lunare in numele si pe seama lor (a recuperatorilor), imprumutatul avand senzatia ca el plateste in continuare catre banca, dar in realitate, banca l-a „Vandut” de mult timp catre firme din afara Romaniei.

In a doua situatie, cand OTP BANK a fost notificata cu privire la cedarea imobilului, raspunde ca de fapt NU mai este in pozitia de CREDITOR si nu poate sa primeasca NOTIFICAREA de dare in plata, trimitandu-l pe imprumutat, la un alt recuperator de creante, deci nu cel din Ungaria, ci un recuperator de creante ce in Romania, reprezinta interesele altui recuperator de creante din Ungaria!

Ce are de făcut împrumutatul

Adrian Cuculis: „Ipotecă nu a fost cesionată către recuperatorul de creanţe, fapt pentru care, singurul care poate lua în plata imobilul, este OTP Bank România, care la sfârşitul anului 2015, a început repatrierea masivă a tuturor creditelor exportate. Conform legii dării în plată, împrumutatul poate merge direct în instanţă, pentru a face transferul de proprietate, în mod forţat, în patrimoniul băncii”.