Răspunsurile specialiştilor: De ce ţipă copiii

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat măcar o dată ca fiind pe stradă, năzdrăvanul tău să înceapă să ţipe din toate puterile lui.

RomaniaTV.net
13 feb. 2013, 09:40
Răspunsurile specialiştilor: De ce ţipă copiii

Te-ai uitat ingrijorata spre el sa vezi daca a patit ceva, insa nici vorba de asa ceva. Si atunci, de ce tipa copiii?

Specialistii spun ca micutii nostri nu tipa pentru ca vor sa ne supere, ci pentru ca sunt plini de viata. In acelasi timp, ei isi incearca puterea vocii si experimenteaza ce pot face cu ea. De ce insa aceste momente au loc mai ales in public, de exemplu, cand va aflati in supermarket sau in banca? Ei bine, unde se aude mai bine vocea, daca nu in spatiile mari?

Citeste si: 10 reguli pentru o super-mama

Copiii mai tipa si atunci cand au nevoie de atentie. Tipatul lor s-ar traduce cam asa: „Hei, uita-te la mine, asculta-ma!”

Alti nazdravani tipa atunci cand vor ceva ce nu pot avea, cum ar fi o prajitura. In acest caz, tipatul s-ar traduce cam asa: „Vreau prajitura! Cumpara-mi acum!”

Citeste si: Invatati sa fiti parintii perfecti

Ce poti face?

Daca tipi la copilul tau sperand ca va inceta, nu va avea niciun efect. Micutul va intelege ca cel care tipa mai tare va castiga. Cel mai bine este sa eviti situatiile care il determina pe copil sa ridice vocea. Iar atunci cand tipa, incearca sa-i indrepti atentia catre altceva.

Gasesti alte sfaturi pentru tipetele copiilor pe mami.ro.