RASPUTIN, OM SAU DEMON? Nu a murit nici după ce a fost otrăvit cu arsenic şi împuşcat de două ori, în aceeaşi seară

Raputin s-a născut în Siberia, fiind al cincilea copil al unei familii în care primii patru au murit imediat după naștere. Când avea 10 ani, Rasputin a avut o viziune. A văzut-o pe Fecioara Maria. Preotul din sat, Macari, l-a consiliat să se dedice religiei.

21 iul. 2016, 10:22
RASPUTIN, OM SAU DEMON? Nu a murit nici după ce a fost otrăvit cu arsenic şi împuşcat de două ori, în aceeaşi seară

Macari era părintele său spiritual, scrie efemeride.ro. Câțiva ani mai târziu, îi urmează sfatul și face o călătorie pe jos, până la Muntele Athos. Își părăsește soția însărcinată, însă călătoria sa de 3000 de kilometri nu a avut succes. Călugării nu îl primesc în comunitatea lor.

Citeşte şi Miracolul din Rusia: Cine a fost singurul supravieţuitor al familiei regale Romanov FOTO

Are multe crize de misticism și hotărăște să plece într-o lungă călătorie în Siberia occidentală. Ajunge la Kiev unde populația este fascinată de discursul său și de faptul că reușește să vindece cu puterile sale bolnavii.

În pelerinajele sale a intrat în contact cu diverși membri ai unor secte, fapt care a deranjat pe reprezentanții bisericii ortodoxe.

La Kiev întâlneşte o ducesă care i face invitația de a veni la Sankt Petersburg. În primăvara anului 1903, ajunge în capitala imperiului rus. Are un singur scop, acela de a-l întâlni pe țar.

Datorită predicilor sale, rușii îl considerau trimisul lui Dumnezeu. Țarina a fost sedusă de discursul său, mai ales că, înainte să se nască fiul său Alexei, fusese avertizată de un clarvăzător francez că, va întâlni un predicator rus care îi va schimba viața.

Tânărul Alexei suferea de hemofilie. Medicii vremii îi administrau aspirină, necunoscând faptul că aceasta este anticoagulant.

Citeşte şi APOCALIPSA vine în 100 de zile, potrivit MITOLOGIEI NORDICE. Cum credeau VIKINGII că se va SFÂRŞI LUMEA

Rasputin reușește să-l facă pe Alexei să suporte crizele prin poveștile pe care i le spunea despre Siberia.

Un mujic profet, așa l-a numit țarul, care îi salvează unicul moștenitor la tron de la moarte. Așa a început ascensiunea lui Rasputin. Țarul i-a pus la dispoziție tot ce dorea. Rasputin profită de situaţie și una dintre confidentele țarinei, soție de general, îi devine amantă. Rasputin organizează la Țarskoe Selo, reședința țarului, ședințe de exorcism și prelegeri. În momentele de criză ale lui Alexei, Rasputin era chemat și după 10 minute în care se ruga el îl ruga pe Alexei să deschidă ochii. Minunea se întâmpla.

Rasputin ajunsese să fie mâna dreaptă a țarinei, implicându-se și în probleme de stat. Prin statutul pe care l-a căpătat a atras multe invidii și dușmani.

În noaptea de 29 decembrie 1916, Rasputin a fost invitat la nepoata țarului, sub pretextul de a vindeca o persoană din anturajul acestora. Rasputin a fost invitat la o cină copioasă. În vinul și prăjitura pe care le-a consumat i-au fost puse arsenic.

Cu toate că a băut mult vin, arsenicul nu și-a făcut efectul. La trei dimineața, Rasputin era în cea mai bună formă. Prințul Iasupov, cel care era gazdă, decide să-l împuște. Trage un foc și Rasputin se prăbușește. Toți cei prezenți au fost convinși că Rasputin era mort. După câteva minute, Rasputin s-a mișcat și a început să strige numele criminalului.

În disperare de cauză, prințul a ordonat unui prieten să tragă. Rasputin s-a ridicat și a încercat să fugă, după care s-a prăbușit la intrarea în castel.

A fost învelit într-o pânză și aruncat în Neva. Trupul său a fost descoperit în 1 ianuarie. Autopsia care i s-a făcut a relevat că Rasputin nu a murit împușcat.

În momentul în care a fost aruncat în apă trăia. Sute de ruși s-au deplasat în locul unde a fost descoperit Rasputin pentru a bea din apă, în speranța că se vor vindeca de boli. În timpul revoluției bolșevice, corpul său a fost deshumat și ars. Cu toate acestea, Rasputin a devenit un mit.