Răsturnare de situaţie: Au renunţat la divorţ, instanţa a publicat sentinţa. Traian Băsescu i-a cununat

Judecătoria Arad s-a pronunţat în procesul de divorţ dintre Gheorghe şi Ela Falcă. Pe portalul instanţei, a fost publicată marţi, soluţia pe scurt. „Constată perimată cererea formulată de reclamanta Falcă Ela în contradictoriu cu pârâtul Falcă Gheorghe pentru desfacerea căsătoriei. Pronunţată în şedinţa publică din 25.04.2017”, se arată în minuta Judecătoriei Arad.

26 apr. 2017, 12:38
Răsturnare de situaţie: Au renunţat la divorţ, instanţa a publicat sentinţa. Traian Băsescu i-a cununat

Potrivit  juridice.ro, „perimarea constă în stingerea/încetarea procesului în faza procesuală în care se găseşte, din cauza rămânerii lui în nelucrare, din culpa părţii, în tot timpul prevăzut de lege”. Potrivit euroavocatura.ro se poate afirma că perimarea este o consecinţă a suspendării. Dacă în procesul de divorţ, la un termen de judecată părţile lipsesc procesul se suspendă de drept. Dacă a trecut un an şi reclamantul a formulat o cerere pentru continuarea procesului, instanţa, din oficiu, va repune cauza pe rol, va cita părţile şi în final pronunţă o sentinţă prin care constată perimarea acţiunii de divorţ”.

În data de 21.09.2016, procesul de divorț al soţilor Falcă a fost suspendat de Judecătoria Arad. Acțiunea de divorț a fost introdusă de Ela Falcă, în luna iunie 2016, după 14 ani de căsătorie, dosarul nr. 9006/55/2016 având ca obiect divorțul și tutela fiicei celor doi, Ana Maria, în vârstă de 10 ani. Gheorghe și Ela Falcă s-au căsătorit în data de 5 octombrie 2002, iar la nunta lor au fost prezente peste 500 de persoane. În urmă cu 10 ani, Gheorghe Falcă era vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. El a profitat de vizita președintelui PD de atunci, Traian Băsescu, pe Muntele Găina și l-a desemnat să-i „pețească“, potrivit tradiției, viitoarea soție, adică pe fiica președintelui PD Arad, Gheorghe Seculici. Băsescu a pețit-o pe Ela, iar apoi le-a devenit naș celor doi tineri. Tot Băsescu a fost cel care, peste cinci ani, le-a botezat și fetița, pe Ana Maria.