Răsturnare de situație! Ambasada Greciei contrazice anunțul MAE: Testarea la graniță rămâne aleatorie

Ambasada Greciei a anunțat în decursul zilei de azi, că testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, contrar a ceea ce a anunțat MAE cu o zi în urmă.

01 iul. 2021, 11:38
Răsturnare de situație! Ambasada Greciei contrazice anunțul MAE: Testarea la graniță rămâne aleatorie

Ambasada Greciei a anunțat în decursul zilei de azi, că regulile de trecere a graniței nu se vor schimba, astfel testarea pentru Covid-19 rămâne aleatorie, ca și pînă acum. Declarația făcută de Ambasada Greciei contrazice anunțul făcut de MAE miercuri seară, conform căruia Grecia impune noi reguli turiștilor care intră în țară pe cale terestră, iar aceștia vor fi obligatoriu testați pentru Covid-19.

Ambasada elenă a trimis o notificare la Ministerul român de Externe, care nu conține noutăți în privința regulilor de intrare pe teritoriul Greciei. MAE este așteptat să vină cu o poziție în cursul zilei de azi.

Purătoarea de cuvânt a MAE anunțase miercuri seară că Grecia impune noi reguli pentru turiștii întră pe teritoriul elen: toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați. spus, la Digi24, că regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

Informația a apărut și pe site-ul Ministerului de Externe, relatează stiripesurse.ro.

În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării.

Anunțul inițial făcut de MAE despre obligativitatea testării turiștilor care intră pe teritoriul elen nu mai este valabil

Ministerul Afacerilor Externe a făcut un anunț în urmă cu o zi, în care anunța că turiștii care intră pe teritoriul Greciei sunt testați obigatoriu împotriva Covid-19, chiar dacaă sunt vaccinați. În decursul zilei de azi, Ambasada Greciei a contrazis informațiile.

Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre în țară – de la 1 iulie, toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați. Purătoarea de cuvânt a MAE a spus, la Digi24, că regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

„Există un element de noutate pentru cetățenii care urmează să se deplaseze în Grecia – a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de țara de origine. Asta înseamnă că cetățenii români care vor intra pe cale rutieră în Grecia vor fi testați cu toții, indiferent de țara de origine, iar cei depistați pozitiv vor fi supuși regimului de carantină pentru o perioadă de zece zile, fie la locul de domiciliu, da în cazul turiștilor vorbim de locații stabilite de autoritățile elene.

Există o categorie specială, pentru cei care au fost imunizați, fie cu vaccin cu doză dublă sau unică și au, totuși, un rezultat pozitiv la această testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de șapte zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR.

Și vaccinații vor fi testați. Informațiile le-am primit astăzi de la ambasada României la Atena.