Răsturnare de situaţie: amendă de 150 de euro dacă porţi masca în transportul public!

Masca de protecţie a fost obligatorie în spațiile publice şi în mijloacele de transport în comun, în timpul pandemiei de Covid-19, dar măsura a fost eliminată odată cu diminuarea numărului de noi infectări. Ba, mai mult, acum lucrurile stau exact invers!

10 mart. 2023, 12:18
Răsturnare de situaţie: amendă de 150 de euro dacă porţi masca în transportul public!
Răsturnare de situaţie: amendă de 150 de euro dacă porţi masca în transportul public!

Răsturnare de situaţie: amendă de 150 de euro dacă porţi masca în transportul public! Viena este oraşul care nu doar că a eliminat obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun, dar a impus o interdicție în această privință! Astfel, călătorii care insistă să poarte masca riscă o amendă de 150 de euro, scrie Kurier.

Citeşte şi: Raed Arafat explică explozia cazurilor de gripă: „Doi ani am purtat mască și ne-am ferit!”

Viena a eliminat obligativitatea purtării măştii de protecţie pe 1 martie, după ce restul Austriei a ridicat-o cu câteva luni înainte. Acum, datorită unei legi adoptate în 2017 de Partidul Popular Austriac (OVP), conservator, şi de aliaţii săi populişti din coaliţia Partidului Libertăţii (FPO), cei care doresc să poarte în continuare măşti vor avea nevoie de o adeverinţă medicală.

Citeşte şi: El este medicul român care a fost primit ca un salvator într-o comunitate din Franța: „Perioada COVID, cu masca, m-a marcat!”

Legea a fost propusă iniţial pentru a opri purtarea vălului islamic integral, cum ar fi niqab şi burqa, dar ea cuprinde toate măştile care acoperă faţa. Cu toate acestea, amenda a fost aplicată în doar câteva cazuri.