Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Noile restricţii se vor AMÂNA. Când vor intra în vigoare de fapt noile măsuri!

Autorităţile române s-au răzgândit. Premierul Cîţu a declarat că noile măsuri adoptate în Hotărârea CNSU vor fi puse în aplicare de pe 28 martie şi nu de astăzi, cum se spusese anterior.

26 mart. 2021, 14:26
Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Noile restricţii se vor AMÂNA. Când vor intra în vigoare de fapt noile măsuri!

Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Şeful Guvernului spune că timpul ar fi fost prea scurt ca operatorii economici să fie pregătiţi pentru schimbări. Astfel, în urma unei discuţii între reprezentanţii Executivului şi Raed Arafat a fost luată această decizie.

Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Noile restricţii se vor AMÂNA. Când vor intra în vigoare de fapt noile măsuri!

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”, a spus Florin Cîţu.

Cabinetul condus de Florin Cîţu a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Măsurile au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi.
În localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmiiaplică amenzi în funcţie de măsurile pe care românii le încalcă.

„Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia: unde incidenţa e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează ca în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă până la ora 20,00, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la ora 18,00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

„Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea HG în MOf, în cursul acestei după-amiezi, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței, în termen de 48 de ore. Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență.
În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea.”, se anunţă într-un comunicat.

Citeşte şi: Cum completăm declarația pe propria răspundere, după noile restricții. DESCARCĂ MODEL