Răsturnare de situaţie cazul semafoarelor accesate ilegal în Bucureşti. Cine a preluat cazul

Publicat: Vineri, 04 Ianuarie 2019 16:48 // Actualizat: Vineri, 04 Ianuarie 2019 16:48 // Sursa: romaniatv.net

DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Oficiali ai DIICOT au declarat că dosarul a fost preluat la data de 31 decembrie 2018.

Pe 29 decembrie, Primăria Municipiului Bucureşti a reclamat accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală.

Reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti, operator al sistemului de semaforizare din Capitală, au depus pe 29 decembrie o plângere penală, pe motiv că au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potenţiale consecinţe deosebit de grave.

"Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)", se arăta într-un comunicat al PMB, menţionându-se că, dacă echipele de intervenţie ale companiei municipale nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave, deoarece semafoarele ar fi putut afişa culoarea verde din toate direcţiile.

Primăria Capitalei mai susţinea că, după prima accesare a dispozitivului de la trecerea de pietoni din faţa Policlinicii Titan din data de 28 decembrie, situaţia a fost remediată rapid, iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori. Pe 29 decembrie, a avut loc o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
DIICOT semafoare semafoare accesate ilegal
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 ian 09:00
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Isi schimba mereu look-ul ca asa e in zilele noastre,din pacate.Rupeau ceva alb si aruncau in apa sa manance pestii si ratele.
1
EUR
4.7619
RON
22 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H