Răsturnare de situaţie! Cum a fost de fapt prins ucigaşului poliţistului. Greşeala care l-a dat de gol

Apar noi detalii din ancheta care a dus la capturarea lui Ionel Lepa, interlopul care l-a ucis, duminică după-amiază, pe agentul Cristian Amariei, la Recaş. Se pare că acesta a făcut o greşeală fatală care a dus la prinderea sa.

04 iun. 2019, 14:15
Răsturnare de situaţie! Cum a fost de fapt prins  ucigaşului poliţistului. Greşeala care l-a dat de gol

Surse din rândul anchetatorilor spun că telefonul criminalului Ionel Lepa, prins în această dimineaţă, în casa prietenului său din Remetea Mare, a fost în permanenţă supravegheat, , scrie observator.tv.

Greşeala asasinului a fost că a folosit întotdeauna aceeaşi cartelă telefonică, de pe care a vorbit, dar a schimbat în permanenţă telefoanele. Practic, de fiecare dată când vorbea la telefon, Lepa schimba aparatele, dar păstra cartela.

Lepa a schimbat telefoanele, în loc să schimbe cartela telefonică

Practic, spun anchetatorii, de la crimă şi până în momentul în care a fost capturat, Ionel Lepa a pornit telefonul de mai multe ori, poliţiştii reuşind asfel să-şi dea seama în ce zonă se află.

Ieri după-amiază, oamenii legii l-au găsit pe stradă pe prietenul criminalului şi l-au dus la audieri. Iniţial, bărbatul a spus că nu l-a văzut pe Lepa şi că nu crede că el ar fi cel care l-a împuşcat pe poliţistul Cristian Amariei. Însă, după ore în şir de audieri, tânărul a cedat şi le-a spus totul oamenilor legii. Casa acestuia a fost filată în permanenţă de ofiţerii de la Operaţiuni Speciale, iar în jurul orei 5 dimineata s-a dat ordinul să se intre. Bărbatul dormea ascuns sub nişte pături, cu arma la brâu într-o borsetă. N-a apucat să reacţioneze în niciun fel.

Criminalul s-a scăpat pe el când a fost imobilizat de mascaţi

A fost imobilizat, i s-a luat arma, iar de teamă s-a scăpat pe el. După ce s-a dezmeticit, a fost luat şi dus cu ambulanţa la Spitalul Municipal Timişoara. Ovidiu Bulacu, medic chirurg Spitalul Municipal Timişoara, a declarat că Ionel Lepapezintă două răni împuşcate, dar este stabil. Rănile provocate de cele două proiectile nu i-au afectat vasele, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Ambele gloanţe au penetrat, unul mâna, altul toracele, fără a avea însă, „orificii de ieşire”. După ce va primi îngrijirile medicale necesare, bărbatul va fi audiat de poliţişti.