Răsturnare de situaţie. Dragnea: Legea demnităţii a fost adoptată, conform listing-ului oficial.Vom face plângere penală

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că legea privind promovarea demnităţii a fost adoptată potrivit listing-ului oficial al Camerei Deputaţilor, iar unul dintre colegii săi va depune la Parchet o plângere penală in rem pentru ca procurorii să verifice cine a intervenit "fraudulos" în sistemul informatic.

17 feb. 2016, 15:05
Răsturnare de situaţie. Dragnea: Legea demnităţii a fost adoptată, conform listing-ului oficial.Vom face plângere penală

„Așa cum am anunţat în plenul Camerei, nu am lăsat să treacă acele, iniţial am crezut că sunt, defecţiuni ale sistemului informatic, se pare că nu este vorba de defecţiuni. Colegii de la PNL au spus că trebuie să se ţină cont de numărul de cartele care au fost introduse în terminalele sistemului informatic.

Toate cartelele introduse în sistemul informatic generează un listing cu numele și prenumele deputatului care deţine cartela respectivă, nu contează dacă a fost prezent sau nu în sală. Toate aceste nume, respectiv aceste nume adunate, după ce am adunat aceste listing-uri oficiale ale Camerei, dau un total de 301. Prima consecinţă — legea a fost adoptată, pentru că discutăm de 152 de voturi „da” din total prezenţă cartele 301″, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că deputatul PSD Daniel Florea redactează o plângere penală in rem, pe care o va depune joi la parchetul competent, pentru ca procurorii să verifice urgent cine „a intervenit în mod fraudulos în sistemul informatic”.

„Reiese foarte clar că au fost 301 cartele introduse, dar cineva a pus cu mâna 315 prezenţi. Diferenţa de 14 nu există nici ca nume, nici ca și cartele introduse”, a menţionat Dragnea, conform Agerpres.

Ceea ce am constatat astăzi nu vreau să rămână aşa în continuare, pentru că este vorba de Parlamentul României. Nu ştiu cine a decis să se schimbe sistemul informatic vechi, dar sper ca această anchetă să meargă până la capăt”, a menţionat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că numai procurorii „pot scoate adevărul la lumină”, pentru că este ceva foarte grav, „intenţie de fraudă a unui vot în Parlamentul României”.

„Discutând astăzi cu mai mulţi colegi am aflat că au mai fost situaţii de genul acesta, acum deja se pune problema să verifice şi alte legi din perioada trecută care ar putea să fie în această situaţie. În sistemul informatic — dar nu în mod artificial, că nu cineva de sus a pus, cineva, o mână criminală — a pus acolo în loc de 301, 315. Diferenţa de la 301 la 315 nu e acoperită de cartele sau de nume”, a încheiat el.

Citeşte şi: Legea defăimării a fost RESPINSĂ. Liviu Dragnea: „Voi reiniţia proiectul”

Preşedintele de şedinţă Florin Iordache a contabilizat prezenta din sală şi votul deputaţilor şi a afirmat că „legea nu a trecut”. „Prezenţa în sală 315, voturi pentru 152, împotrivă 105, abţineri 24. În consecinţă, legea nu a trecut”, a anunţat Florin Iordache.
Liberalul PNL Eugen Nicolăescu a spus că jumătate plus unu ar fi însemnat 159 de voturi „pentru”, precizând că sunt mai puţin cu 7 voturi decât numărul necesar ca legea să treacă.