Răsturnare de situaţie în cazul accidentului lui Daniel Chiţoiu. Ce au stabilit anchetatorii

Daniel Chiţoiu, implicat într-un accident rutier în Argeş, pe DN7, în a doua zi de Crăciun, a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti ca urmare a rănilor suferite. Între timp apar noi detalii şi imagini de la accidentul în care a fost implicat fostul ministru și în urmă căruia au murit doi oameni, soț și soție. Iniţial s-a luat în calcul varianta ca şoferul decedat să fi provocat accidentul, dar un martor audiat a declarat că politicianul ar fi intrat pe contrasens și a lovit mașina celor doi soţi decedaţi. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Oficial, anchetatorii au comunicat că nu s-a putut stabili, deocamdată, care dintre cei doi șoferi implicați în accident a părăsit banda de mers. Însă preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat că din datele pe care le au până acum a rezultat că Daniel Chiţoiu a intrat pe contrasens. 

27 dec. 2019, 08:03
Răsturnare de situaţie în cazul accidentului lui Daniel Chiţoiu. Ce au stabilit anchetatorii

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat, vineri, că accidentul de pe DN 7, din judeţul Argeş, în care fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost rănit a fost provocat chiar de liderul ALDE.

„Cercetarea la faţa locului s-a terminat încă de ieri şi s-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut nici unde să tragă dreapta pentru a evita coliziunea”, a declarat, vineri, la Digi 24, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu.

Acesta a explicat că, deocamdată, nu se cunoaşte motivul pentru care maşina a intrat pe sensul opus.

„Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circla, sunt mai multe ipoteze, probabil că în câteva zile vom afla ce s-a întâmpla exact ceea se s-a întâmplat. E posbil ca domnului ministru să i se fi făcut rău”, a mai spus Surugiu.

Acesta a explicat că Daniel Chiţoiu este internat la Spitalul Floreasca, dar că în două-trei zile va putea fi externat şi va fi audiat.

”Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş desfăşoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs, urmând ca mecanismul şi cauzele producerii evenimentului rutier să fie stabilite în urma expertizelor. În cauză a fost intocmit dosar penal, conform art. 192 şi 196 din Codul Penal”, a transmis IPJ Argeş. 

Daniel Chiţoiu a fost implicat, joi, într-un accident mortal pe DN7, între Vâlcea şi Piteşti. În a doua zi de Crăciun, maşina condusă de către secretarul general ALDE s-a izbit de un alt autoturism. În urma impactului, şoferul maşinii care a fost lovită de autoturismul lui Daniel Chiţoiu, un bărbat în vârstă de 82 de ani, a murit pe loc, iar soţia acestuia a decedat la spital după ce a intrat în stop cardio-respirator.

La spital a ajuns şi Daniel Chiţoiu. Iniţial a fost dus la spitalul din Piteşti, ulterior fiind transferat la Spitalul Floreasca. 

Inițial, s-a vorbit despre faptul că șoferul vârstic a fost cel care a intrat pe contrasens, după ce i s-ar fi făcut rău. După audierea martorilor, situaţia s-a schimbat. 

Citeşte şi: Bombă în accidentul rutier soldat cu DOI MORŢI. Martor audiat de Poliţie: Daniel Chiţoiu a intrat pe contrasens!

Şoferul automobilului care se afla în spatele mașinii lui Daniel Chițoiu a fost audiat în calitate de martor. El le-a declarat politiştilor că secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a pătruns cu maşina pe contrasens și a lovit Dacia Logan care circula regulamentar pe sensul opus.