Răsturnare de situaţie în cazul decesului asistentei medicale din Botoşani. Femeia nu era infectată cu Covid 19

Publicat: Luni, 25 Mai 2020 19:17 // Actualizat: Luni, 25 Mai 2020 19:27 // Sursa: romaniatv.net

O asistentă medicală din Botoşani a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, iar autorităţile au declarat decesul în urma infectării cu coronavirus. Însă, Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea test negativ al asistentei medicale.

O nouă gafă legată de raportarea cazurilor de Covid 19. Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea teste negativ al femeii.

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative - al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Încă un cadru medical a pierdut lupta cu viaţa. O asistentă medicală din Botoşani a murit în urma infecţiei cu coronavirus

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat faptul că, potrivit INSP, "cazul de la 1178 era cel al asistentei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus".

Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de COVID-19 confirmat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate. Femeia lucra ca asistentă medicală la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat, la Digi 24, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asistentă Botoşani cadru medical coronavirus deces infecţie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H