Răsturnare de situație în cazul bărbatului călcat în picioare de polițiști, la Argeș. Medicul legist: A murit ASFIXIAT!

Apar primele concluzii ale cazului în care un bărbat imobilizat de polițiști a murit la Pitești. Medicul legist spune că victima a avut o moarte violentă.

18 apr. 2021, 12:11
Răsturnare de situație în cazul bărbatului călcat în picioare de polițiști, la Argeș. Medicul legist: A murit ASFIXIAT!
Bărbat din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz "George Floyd"

Răsturnare de situație în cazul bărbatului călcat în picioare de polițiști, la Argeș.  Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Răsturnare de situație în cazul bărbatului călcat în picioare de polițiști, la Argeș. Medicul legist: A murit ASFIXIAT!

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului, inclusiv polițiștii.

Au fost văzute imaginile, au fost identificate persoanele și vom cere informații de la medicul de familie, a precizat procurorul.

Un bărbat din Piteşti a murit la scurt timp după ce poliţiştii l-ar fi dat cu capul de astfalt. Mai mult, potrivit martorilor, oamenii legii i-ar fi pus picioarele pe cap. Totul ar fi început în momentul după ce bărbatul ar fi refuzat să iasă dintr-un local cumprins de flăcări.

Anchetă de amploare în cazul unui bărbat din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă în urma incidentului produs, vineri, într-un restaurant din Piteşti unde un bărbat a murit după ce a fost evacuat cu forţa de poliţişti dintr-o zonă pe care refuza să o părăsească, conform News.ro.

Surse judiciare au precizat că bărbatul care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti era bolnav cronic, suferind de mai multe afecţiuni. El se afla pe terasa unui restaurant din zona vechii autogări din Piteşti, în momentul în care i s-a cerut să părăsească zona deoarece în bucătăria localului izbucnise un incendiu. Omul a devenit recalcitrant şi a refuzat să plece.

Citește și: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz „George Floyd”


loading...