Răsturnare de situaţie în cazul Colectiv. Primăria Sectorului 4 şi ISU nu vor să plătească despăgubirile şi atacă în instanţă 1.600 de dosare de executare

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, reclamă, marţi seară, ”o mârlănie” pe care au comis-o ISU şi Primăria Sector 4, respectiv faptul că, în loc să pregătească cele 64 de milioane euro acordate ca daune morale, au depus contestaţii la solicitările executorilor.

12 iul. 2022, 22:02
Răsturnare de situaţie în cazul Colectiv. Primăria Sectorului 4 şi ISU nu vor să plătească despăgubirile şi atacă în instanţă 1.600 de dosare de executare

Dosarul Colectiv. Asta înseamnă 1.600 de noi dosare deschise la Judecătoria Sector 4, care vor amâna acordarea banilor. Eugen Iancu face apel la premierul Nicolae Ciucă, la liderul PSD, Marcel Ciolacu şi la ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ca situaţia să fie remediată fără alte umilinţe pentru victime.

”ISU şi Primăria Sector 4 au de plătit daune morale şi materiale în valoare de 64 milioane euro în urma deciziei definitive în procesul Colectiv. Se ştia că se va ajunge aici încă de la finalul procesului pe fond. Deci timp arhisuficient ca cele două instituţii să pregătească banii pentru a nu continua sfidarea şi umilirea victimelor incendiului. Ce au ales însă cele două instituţii, ISU şi Primăria S 4 să facă? O golănie, o mârlănie de cea mai joasă speţă. Au depus contestaţii la solicitările executorilor, cum că ei nu ştiau, nu au primit documente, au fost luaţi nepregătiţi”, a scris, marţi seară, pe Facebook, preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu.

Potrivit acestuia, aceste contestaţii înseamnă aproximativ 1.600 de noi dosare deschise la Judecătoria Sector 4.

”Vă daţi seama? 1600 de noi dosare deschise. Doar motivarea hotărârii din Dosarul Colectiv are 1.096 de pagini. Deci un dosar complet are, să zicem, 1.200 de pagini, înmulţit cu 1.600 de dosare, ajungem în jurul a 2 milioane de coli A4 tipărite, capsate, îndosariate şi prezentate instanţei cu scopul urmărit de a amâna plăţile pentru că, nu-i aşa, ISU şi Primăria S4 nu ştiau de Dosarul Colectiv”, a mai afirmat Eugen Iancu.

Potrivit acestuia, ce fac ISU şi Primăria Sector 4 reprezintă blocarea justiţiei.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Cum a fost condamnat la închisoare şeful Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi?! Cătălin Ungureanu a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru că ar fi trucat un concurs de promovare, cu un „prejudiciu” de nici 500 de euro. Cum a fost executat de controversatul judecător Dorel Matei care alături de Bogdan Tudoran a decis condamnarea şi în celebrul caz „Rarinca”

”Ce fac domnii ăştia de la ISU şi Primăria S4 sub atenta supraveghere a Primului Ministru Nicolae Ciucă, a preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, a Ministrului Finanţelor Adrian Câciu şi nu în ultimul rând a preşedintelui Iohannis? Blochează justiţia cu un număr uriaş de dosare menite să amâne câteva luni o plată obligatorie, hotărâtă de justiţia română. Cheltuie din bani publici sume uriaşe pentru plata avocaţilor, dar şi pentru tot efortul ăsta logistic uriaş de a depune peste 1.600 de dosare ce vor trebui reprezentate”, a mai transmis Eugen Iancu.

”Mai există Curtea de Conturi în România? Mai există organe de control care să verifice cheltuirea banului public a instituţiilor ISU şi Primăria S4 ? Dar instituţia insolvenţei mai există? Dacă nu o cereţi voi atunci să o cerem noi. Mai există bun simţ şi respect faţă de cetăţean, domnule prim-ministru Nicolae Ciucă? Domnule Preşedinte PSD Marcel Ciolacu există respect faţă de noi cetăţenii? Domnule Ministru Adrian Câciu, este simplu trebuie doar să şi vreţi să o faceţi”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Colectiv.

În 12 mai, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa definitivă în Dosarul Colectiv.

În 17 iunie, Guvernul anunţa că specialişti de la nivelul Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei urmează să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin Hotărârea Judecătorească privind Dosarul Colectiv.

Executivul preciza că MAI a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care prevedea suplimentarea bugetului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cu suma de aproape 300 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata despăgubirilor civile cuvenite victimelor incendiului din clubul bucureştean Colectiv din 30 octombrie 2015 şi familiilor acestora.

Citeşte şi: Costel Alexe, trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie