Răsturnare de situaţie în cazul criminalului de la Braşov care şi-a omorât familia: „Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc”

Criminalul din Brașov care și-a ucis soția și cei doi copii refuză să facă închisoare pe viață. Miercuri, la Curtea de Apel Brașov, a avut loc primul termen în cazul lui Florin Buliga, după ce a atacat sentința de închisoare pe viață, dată de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov.

10 apr. 2019, 09:15
Răsturnare de situaţie în cazul criminalului de la Braşov care şi-a omorât familia: „Am fost condus de un raţionament mai puţin lumesc”

Criminalul a declarat că nu a făcut apel pentru a i se reduce pedeapsa, ci el a dorit să ceară iertare celor din jur pentru suferința creată.

„Aşa cum am zis şi la fond, simt același lucru și acum. Nu am făcut aceste recurs pentru a reduce pedeapasa, domnul avocat a dorit să facă. Eu am declarat de la bun început că nu voi face recurs în situația mea. Aș vrea să spun că m-am gândit mult dacă să vorbeasc sau nu, dar e foarte greu. E ca si cum ai încerca să îi arăţi unui orb culoarea unei lămâi.

Evident că faptele necesită şi o pedeapsă, ce e cel mai important este ceea ce cred, că îmi cer iertare celor din jurul meu și mă doare că s-a creat această suferinţă între noi.

Ce se întâmplă în țară are legătură cumva. Când zic iertare, mă gândesc la a o găsi în inima noastră, cu gândul la părinți. Am fost condus de un raționament mai puțin lumesc”, a spus Buliga în faţa instanţei, potrivit observator.tv.

Reamintim că Florin Mircea Buliga şi-a ucis familia în 27 martie 2018. El a povestit în cadrul anchetei că a mers la Mănăstirea Şinca Veche, unde s-a rugat şi a participat la o prelegere ţinută de o măicuţă, care prezenta mănăstirea unor turişti. Pe drumul spre Braşov, bărbatul spune că a avut o revelaţie şi a conştientizat păcate comise de el, motiv pentru care ar fi vrut să-şi ia viaţa. Cu ajutorul unui cuţit pe care îl avea la el, susţine că a încercat să se înjunghie în inimă, dar anchetatorii spun că rana produsă a fost una superficială.

Bărbatul a ajuns acasă, iar prima persoană pe care a omorât-o a fost soţia sa. Femeia adormise pe o masă de masaj, iar bărbatul a înjunghiat-o cu un cuţit în inimă. La jumătate de oră după comiterea faptei, acasă a venit fata lui, în vârstă de 18 ani. El a stat de vorbă cu ea, fără a-i spune însă ce făcuse, iar la un moment dat fata a mers în camera ei şi s-a culcat. Apoi, bărbatul a mers şi a înjunghiat-o în inimă cu acelaşi cuţit cu care el ar fi încercat să se sinucidă. Ultima victimă a fost băiatul său, de 13 ani – bărbatul a mers în camera acestuia şi l-a înjunghiat în inimă.

El a povestit anchetatorilor că prin aceste fapte ar fi făcut un bine membrilor familiei sale, considerând că lumea este nedreaptă, iar soţia şi copiii săi se află acum într-o lume mai bună şi sunt liniştiţi. Bărbatul a recunoscut că în trecut a avut probleme cu alcoolul şi că ocazional mai consuma cannabis.

Expertiza psihiatrică a stabilit că bărbatul a avut discernământ scăzut în momentul comiterii faptelor. Anchetatorii susţin că rezultatul acestei expertize psihiatrice înseamnă că bărbatul poate răspunde penal pentru faptele sale.

Bărbatul a atacat sentința, iar astăzi a avut primul termen al procesului. În sala de judecată au fost prezenți și socrii criminalului, care abia l-au putut privi în ochi pe criminalul fetei lor și al celor 2 nepoți.