Răsturnare de situaţie în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta. Procurorii iau măsuri după denunţul privind uciderea sa

Procurorii au început demersurile şi îi caută pe oamenii care ar putea avea legătură cu moartea lui Codruţ Marta. Unul dintre pionii principali este Elan Schwartzenberg. El este cel care l-a văzut ultima oară pe Marta, despre care s-a spus, luni, că ar fi fost lichidat şi îngropat într-o pădure.

15 mart. 2016, 09:39
Răsturnare de situaţie în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta. Procurorii iau măsuri după denunţul privind uciderea sa

Elan Schwartzenberg este ultima persoană care l-ar fi văzut pe Codruţ Marta înainte de dispariţia misterioasă a acestuia, iar asupra sa planează din nou mai multe suspiciuni, după ce Alina Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, a formulat, luni, un denunţ la DNA în care le-a spus procurorilor că a asistat la o discuţie între mai multe persoane care spuneau că Marta trebuie lichidat şi îngropat într-o pădure, pentru a nu mai fi găsit niciodată.

Elan Schwartzenberg se număra, potrivit Alinei Măgureanu, printre cei care au participat la respectiva discuţie şi tot el este cel care l-a văzut ultimul pe Codruţ Marta, potrivit cercetărilor efectuate deja în dosarul privind această dispariţie.

Elan Schwartzenberg a fost audiat în urmă cu doi ani la Parchetul General, iar apoi a plecat din ţară, la Monaco. El a fost citat de procurorii DNA în repetate rânduri la audieri, însă nu s-a prezentat nici măcar o dată. Anchetatorii au obţinut mandat de percheziţie pentru locuinţa din Monaco a afaceristului, însă nu l-au găsit nici acolo, el fiind filmat la un moment dat în Israel.

Fosta noră a primului şef al SRI de după 1990, Alina Măgureanu, a dezvăluit în faţa procurorilor DNA că Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg l-ar fi omorât pe fostul şef de cabinet a lui Blejnar, Codruţ Marta.

„Am luat parte la o discuţie, la o masă. La acea masă intre invitatii specificati in denunt erau si Dobrescu şi Elan si eu am crezut ca este vorba de o glumă şi că vorbesc cum vorbesc baieţii să i-o facem lu ala…să-l lichidăm”, a declarat Alina Măgureanu la România TV.