Răsturnare de situaţie în cazul divorţului lui Dinu Patriciu. Ce au decis judecătorii

Dinu Patriciu rămâne căsătorit cu Dana Patriciu, după ce Judecătoria Buftea a admis, joi, o cerere prin care aceasta reclama faptul că soţul său nu a susţinut cererea de divorţ, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

26 iun. 2014, 13:29
Răsturnare de situaţie în cazul divorţului lui Dinu Patriciu. Ce au decis judecătorii

„Admite excepţia respingerii ca nesusţinută a cererii de divorţ formulată de reclamantul pârât, invocate de pârâta reclamantă. Respinge cererea reclamantului pârât ca nesusţinută”, se arată în decizia de joi a Judecătoriei Buftea.
Cu alte cuvinte, omul de afaceri nu şi-a susţinut în faţa instanţei motivele de divorţ, astfel că solicitarea lui de separare de soţie i-a fost respinsă.

Patriciu ar avea o avere de aproape 3 miliarde dolari, potrivit unui top făcut de chinezi

Instanţa a mai decis ca din 24 septembrie să înceapă judecarea cererii reconvenţionale formulate de Dana Patriciu. Cererea reconvenţională este mijlocul procedural prin care pârâtul dintr-un proces formulează pretenţii proprii împotriva reclamantului. Potrivit legii, pârâtul poate face cerere reconvenţională dacă are pretenţii în legătură cu cererea reclamantului. Altfel spus, în cadrul procesului de divorţ intentat de omul de afaceri, Dana Patriciu a ridicat anumite pretenţii referitoare la cererea de separare.

Divorţul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat în februarie 2013 la Judecătoria Sectorului 1 şi a avut, până să fie mutat la Buftea, 14 termene. În paralel, la Judecătoria Sectorului 1 se dezbate partajul soţilor Patriciu, în care Dana Patriciu a cerut jumătate din avere. Magistraţii de la instanţa bucureşteană ar putea să pronunţe o decizie în 2 iulie.