Răsturnare de situaţie în cazul elevei strangulate în parc. Ucigaşul Dianei ar putea scăpa de puşcărie

Din momentul crimei si pana acum, Eduard Perju a fost plimbat intre arestul politiei si Spitalul de Psihiatrie Socola, acolo unde a fost supus unor expertize psihiatrice in randuri repetate. Masura a fost luata in urma unei solicitari facute de avocatul tanarului, pentru a se vedea daca Eduard a fost in deplinatatea facultatilor mintale in momentul crimei.

20 mart. 2015, 10:49
Răsturnare de situaţie în cazul elevei strangulate în parc. Ucigaşul Dianei ar putea scăpa de puşcărie

Rezultatul acestei expertize este extrem de important in dosarul deschis pentru omor calificat, intrucat acest document l-ar putea scapa total de intemnitare pe Eduard Perju, elevul in varsta de 16 ani care si-a ucis iubita in Parcul Copou la inceputul lunii martie, scrie bzi.ro.

Citeşte şi Criminalul elevei ucise din Iaşi, ameninţat cu moartea de doi adolescenţi VIDEO

Astfel, in urma testarilor la care a fost supus minorul, s-a dovedit ca Eduard este iresponsabil, iar asta inseamna ca urmeaza sa fie internat intr-o unitate medicala spitaliceasca de profil, ori va urma un tratament de specialitate sub supravegherea medicilor, ambele situatii insemnand ca se iau masuri de siguranta cu privire la comportamentul tanarului.

„Expertiza psihiatrica se va depune la dosar. Daca l-au declarat iresponsabil psihic, el nu va mai raspunde penal. In aceasta situatie incarcerarea nu se pune in discutie, ci se pot lua masuri de siguranta in sensul ca ori va fi supus unui tratament psihiatric, ori va fi internat intr-un spital de specialitate. Perioada va depinde in functie de evolutia starii sale de sanatate, si anume pana medicii specialisti vor decide ca s-a vindecat. In mod normal, cu aceasta cauza de iresponsabilitate, dosarul se claseaza”, a explicat Adrian Doroftei, avocatul lui Eduard Perju.

Filmul teribilei crime din Parcul Copou

Cei doi tineri se aflau intr-o relatie dificila, la modul ca Eduard tinea foarte mult ca cei doi sa ramana impreuna, in vreme ce Diana isi dorea ca acest cuplu sa se sfarseasca odata pentru totdeauna. De 1 martie, baiatul a invitat-o pe fata la o intalnire in Parcul Copou, intalnirea fiind stabilita la ora 15:00. Diana s-a lasat asteptata vreme de aproape 30 de minute, iar asta a intarit starea de nervozitate si gelozie a prietenului ei. Cand cei doi s-au intalnit intr-un final, amandoi au izbucnit cu reprosuri, ceea ce a dus la o cearta destul de puternica. Eduard Perju le-a povestit anchetatorilor ca Diana dorea sa plece, pe fondul certurilor dintre cei doi, spunand ca are treaba in alta parte, insa adolescentul i-ar fi spus in replica: „Daca eu am putut sa te astept o jumatate de ora aici, poti si tu sa mai stai cu mine macar 30 de minute”. Acesta a fost chiar momentul dinaintea faptei oribile. Atunci, Eduard i-a spus Dianei ca are sa ii ofere un cadou (curelusa de fixare cu dinti), dupa care fata s-a intors, neincrezatoare, si a fost strangulata. Cei doi nu s-au sarutat inainte, asa cum se vehiculase anterior.

Citeşte şi Eleva din Iaşi ucisă de iubit, condusă pe ultimul drum în rochie de mireasă VIDEO

Un alt aspect al povestii este faptul ca baiatul i-a luat telefonul Dianei si i-a sters contul de Facebook dupa ce aceasta a cazut la pamant strangulata. Acesta le-a povestit anchetatorilor ca a vrut sa vada cu cine conversa prin mesaje si telefoane fosta sa prietena. Parintii Dianei au refuzat ieri sa faca vreun comentariu referitor la ipoteza conform careia Eduard Perju ar putea scapa de puscarie pentru ca este iresponsabil psihic.