Răsturnare de situaţie în cazul elevilor care nu pot participa fizic la ore. Ce spune acum consilierul ministrului Educaţiei

După ce mama Marinei, fetiţa lovită pe trecerea de pietoni de poliţistul din Capitală, a făcut un apel la ministrul Educaţiei să-i lase fata să înveţe online, consilierul lui Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări privind elevii care sunt în aceeaşi situaţie.

18 mart. 2022, 13:47
Răsturnare de situaţie în cazul elevilor care nu pot participa fizic la ore. Ce spune acum consilierul ministrului Educaţiei
Răsturnare de situaţie în cazul elevilor care nu pot participa fizic la ore. Ce spune acum consilierul ministrului Educaţiei

Răsturnare de situaţie în cazul elevilor care nu pot participa fizic la ore. Radu Szekely, consilierul ministrului Educaţiei, a declarat că şcoala poate să decidă, prin consiliul de administrație, cursuri online pentru aceşti elevi.

Răsturnare de situaţie în cazul elevilor care nu pot participa fizic la ore

Consilierul lui Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări privind cazul Marinei, fetiţa care a fost lovită pe trecerea de pietoni de poliţistul din Capitală.

Citeşte şi Mama Marinei, fata lovită pe trecerea de pietoni de poliţistul din Capitală, apel la ministrul Educaţiei. Femeia vrea ca fiica ei să poată învăţa online

„Fetița nu trebuie să meargă la școală, este o înțelegere greșită. Există instituţia scutirii medicale în România, care spune că, la recomandarea medicului, elevul poate întrerupe cursurile pentru o durată de timp chiar nelimitată. În cazul acesta este vorba despre mai mult de patru săptămâni, iar legea prevede, în momentul de față, pentru aceste cazuri şcolarizarea la domiciliu. Fetița nu trebuie să meargă la școală. Are posibilitatea să solicite școlarizare la domiciliu

În ceea ce privește învățarea online, doamna spunea că ordinul respectiv interzice participarea fetiței la învățământ online în momentul de față. Nu este adevărat nici acest lucru. Ordonanța permite acelor copii pentru care prezența la școala ar reprezenta un risc la sănătatea lor, pentru că, prezentându-se la școală, există riscul să se îmbolnăvească, să ia virusului.

Școala poate să decidă, prin Consiliul de administrație, că îi permite acelei eleve să participe în sistem online. Am luat act și noi de această lipsă de încredere a școlilor în asumare”, a explicat consilierul lui Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Reamintim că mama acesteia i-a cerut ministrului Educaţiei să-i permită fiicei sale să înveţe online, deoarece aceasta nu poate merge încă la şcoală.

„Am depus o cerere ca și părinte către doamna director ca să o accepte la orele online, am atașez dosarul medical. Deocamdată nu am primit nici un răspuns, dar am înțeles că nu există cadrul legal.

Eu aș face efortul să o duc la școală, dar încă merge în cârje, ar însemna să îi găsesc pe cineva care să o însoțească mereu și să o ajute. Nu poate să se descurce singură. Nu cred că e cazul, din moment ce învățământul e gratuit. Dacă există posibilitatea pentru copiii bolnavi cronic să nu vină la școală și să învețe online, de ce nu se poate și pentru fata mea în această situație dificilă?”, a spus mama Marinei, potrivit Edupedu.ro. 

Ministrul Educației a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că elevii cu afecțiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip unu, vor putea beneficia de învățământ hibrid până la finele semestrului doi.

Citeşte şi Karina Bode, soția ministrului de interne, vrea să fie director de grădiniţă în București. Ce notă a luat la interviu